Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DIT JAAR GEEN IJSBAAN: VLAARDINGEN SCHRAPT SUBSIDIE

VLAARDINGEN- Er wordt dit jaar door de gemeente geen subsidie verstrekt voor een ijsbaan in het Oranjepark in Vlaardingen. Wethouder Bart de Leede (GroenLinks) heeft dit zojuist gezegd. Dat betekent zo goed als zeker geen Winterterras. De Leede: “Vorig jaar hebben we een krediet beschikbaar gesteld (80.000 euro, red.) voor het Winterterras. Wij zouden opnieuw zo’n voorstel kunnen doen, maar het is volkomen duidelijk dat de Provincie dat niet als ‘onuitstelbaar’ en ‘onontkoombaar’ zal beoordelen. Het betekent dat er geen gesubsidieerd Winterterras zal komen dit jaar. Helaas.”

Vlaardingen staat vanwege een geschat tekort van 24 miljoen euro onder preventief toezicht van de Provincie. De Provincie geeft alleen toestemming voor uitgaven die strikt noodzakelijk zijn.

Burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) laat doorschemeren dat er misschien nog wel mogelijkheden zijn voor een ijsbaan via sponsoring.

Afgelopen winter lag er voor het eerst een overdekte ijsvloer van 450 m2 in het Oranjepark. In de voorgaande jaren zijn meerdere pogingen gedaan voor een ijsbaan, die om diverse redenen zijn gestrand.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “DIT JAAR GEEN IJSBAAN: VLAARDINGEN SCHRAPT SUBSIDIE

  1. Het is heel vervelend dat er geen subsidie verstrekt kan worden voor het winterterras in Vlaardingen maar de reden is duidelijk. Maar een evenement hoeft natuurlijk niet subsidie afhankelijk te zijn. Het evenement heeft zich afgelopen jaar bewezen en daardoor moet het mogelijk zijn om sponsoring via ondernemers en andere organisaties te verkrijgen zijn waardoor dit op een bepaalde schaal wel kan plaatsvinden. Dit soort evenementen zouden in mijn ogen niet subsidie afhankelijk moeten zijn en moet gedragen worden door alle inwoners van vlaardingen, ook financieel.
    Dan kan het een mooi volksfeest worden waar we met z’n allen van kunnen genieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *