Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DIRECTEUR WATERWEG WONEN HEKELT CHAOS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- “Het hele bestuurlijke gedoe in deze gemeente de afgelopen paar jaar, is er mede de veroorzaker van dat dingen nu niet verder gaan. En niet snel genoeg lopen.” Met die woorden haalt Marieke Kolsteeg (directeur Waterweg Wonen) uit naar de lokale politiek. Kolsteeg is ook niet gelukkig met het tempo waarmee wordt gewerkt aan de nieuwe Woonvisie, laat ze weten bij Omroep Vlaardingen. Medio september beginnen de eerste gesprekken met de inwoners van Vlaardingen over de Woonvisie, zo is aangekondigd door wethouder Ivana Somers (Leefbaar).

Kolsteeg: “Het regioakkoord, waar de wethouder het ook over had, dat hebben we vorig jaar januari al afgesloten. Daarin hebben we ons gecommitteerd aan tweeduizend woningen in Vlaardingen. Meer dan de plannen die er nu liggen. Dat zijn overigens niet alleen huurwoningen. We zien de woningnood alleen nog maar toenemen. Dat betekent dat iedere vertraging, van welke aard ook, het voor mijn eigen huurders lastiger maakt. Ik kan mijn eigen huurders niet vertellen wat wij met hun woningen gaan doen. Dan heb ik het vooral over de huurders die in het vorige Actieplan Wonen te horen hebben gekregen dat het wel eens zou kunnen gebeuren dat hun woningen gesloopt gaan worden.”

Dit alles betekent volgens de directeur van verhuurder Waterweg Wonen niet dat er nu helemaal niets meer gebeurt. Kolsteeg: “Er is wel een bestaande Woonvisie. Wat de wethouder ook heeft toegelicht, dat er achter de schermen wel gewerkt wordt aan een nieuwe Woonvisie. We zitten als corporatie ook continu met de gemeente aan tafel om te kijken, hoe denken wij nou dat we met elkaar die tweeduizend woningen extra kunnen realiseren.”

Maar de kern van haar verhaal is het huidige tempo voor de nieuwe Woonvisie. “Kijk, door het hele bestuurlijke gedoe in deze gemeente de afgelopen paar jaar kunnen we met elkaar niet het beste doen wat Vlaardingen nodig heeft.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *