Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DINSDAG ASIELZOEKERS AAN BOORD AZC MAASSLUIS

MAASSLUIS- De eerste asielzoekers arriveren komende dinsdag bij het drijvend Azc in Maassluis. Zij worden door het COA opgevangen op het hotelschip Lady Anne in de buitenhaven aan de Govert van Wijnkade. Met het COA is afgesproken dat de opvang van de asielzoekers 8 weken duurt.

De gemeente heeft de inwoners en ondernemers rondom de Govert van Wijnkade al eerder per brief geïnformeerd over de komst van 50 tot 70 asielzoeker. Ook heeft de gemeente op 15 december een informatiebijeenkomst gehouden. De omgeving heeft vervolgens de gelegenheid gekregen om aan boord van het schip te kijken. Daarnaast is er een klankbordgroep met omwonenden en ondernemers waarmee de gemeente en het COA contact onderhouden.

De mannen die op het schip zullen verblijven, mogen gewoon van het schip af en zich net als ieder ander vrij bewegen. Als de asielzoekers naar het schip komen, informeert het COA hen over de huisregels van de opvang en over de regels die in Nederland en Maassluis voor iedereen gelden.

Op haar laatste werkdag heeft demissionair VVD-staatssecretaris van Ankie Broekers-Knol laten weten dat het kabinet gemeenten niet kan dwingen tot opvang van asielzoekers. In reactie daarop heeft de gemeente Albrandswaard de voorbereidingen voor de acute noodopvang van asielzoekers in Rhoon per direct stopgezet. In Maassluis heeft alleen de fractie van Forum voor Massluis bezwaar tegen het drijvend Azc.

3 reacties op “DINSDAG ASIELZOEKERS AAN BOORD AZC MAASSLUIS

  1. Het COA gaat zich echt niet aan die 8 weken houden hoor. Dit is de meest doorzichtige leugen tot nu toe, tweede vaak gehoorde leugen is geen veiligelanders.

    1. Beste Jasper ik begrijp jouw reactie. Maar deze foto wordt regelmatig door de readactie gebruikt waar door de indruk bestaat dat het altijd om dit soort groepen gaat bij de asielzoekers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *