Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DIGITALE DIENSTVERLENING VLAARDINGEN IS POPPENKAST

VLAARDINGEN- De digitale dienstverlening van de gemeente Vlaardingen bestond de afgelopen jaren vooral uit het kunnen doen van aanvragen per computer door inwoners. Vervolgens werden alle aanvragen op het stadskantoor analoog (met pen en papier) afgehandeld door de ambtenaren. De ontwikkeling van onder meer DigiD, eHerkenning en MijnOverheid is daardoor afgeremd. De gemeente moet nu eerst investeren in de basis van de digitale dienstverlening. Dit alles wordt het CDA duidelijk gemaakt in antwoord op vragen over de jaarstukken.

De gemeente is inmiddels, binnen het project ‘zaakgericht werken’, op zoek gegaan naar een goed zaaksysteem waarmee het hele proces alsnog digitaal kan worden opgeleverd. Na een zorgvuldig onderzoek is gekozen voor een gemoderniseerde versie van het huidige zaaksysteem. Op het Vlaardingse stadskantoor gaat men nu elk proces volledig gedigitaliseerd in dit gemoderniseerde zaaksysteem onderbrengen, te beginnen met de processen van de Omgevingswet. Hiermee kan de inwoner en ondernemer elk moment van de dag de voortgang van aanvragen volgen, thuis vanachter de pc, op de smartphone of tijdens kantoortijden telefonisch via de gemeente Vlaardingen.

Bij de invoering van het zaakgericht werken worden ook betrokken DigiD, eHerkenning, de BerichtenBox van MijnOverheid en zaken als koppelingen met vakapplicaties, koppelingen aan basisregistraties en kernregistraties, webformulieren, informatie op de website, informatie aan interne en externe betrokkenen, instructies aan medewerkers enzovoorts.
Hierna volgen op dezelfde wijze de processen van de overige producten en diensten, in een volgorde op basis van criteria zoals het aantal producten per jaar, een al dan niet wettelijke verplichting of een bestuurlijke wens.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *