Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘DIERONVRIENDELIJKE RATTENKLEMMEN VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- In Vlaardingen zijn rattenklemmen aangetroffen, constateert GroenLinks (GL). De partij verzoekt het gemeentebestuur om opheldering.

Raadslid Robin Bongers (GL): ‘Deze rattenklemmen zijn niet alleen zeer dieronvriendelijk, maar ook potentieel gevaarlijk voor huisdieren en jonge kinderen. De vallen zijn ook zo kwetsbaar, dat ze makkelijk los raken en dan nog gevaarlijker zijn.’

GL wil onder meer weten of de klemmen zijn geplaatst door de gemeente. En: ‘ Is het college het eens dat er diervriendelijkere manieren bestaan die niet onderdoen aan effectiviteit, ten opzichte van de huidige rattenvallen?’

De rat komt af op voedselresten die op straat worden gegooid. Het dier nestelt zich graag aan walkanten, in riolen en onder gebouwen. Daar vermenigvuldigt hij zich snel. Een wijfje kan tijdens haar leven meer dan honderd jongen werpen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “‘DIERONVRIENDELIJKE RATTENKLEMMEN VLAARDINGEN’

  1. Vraag aan groen links, Hoe help je diervriendelijk ratten om zeep? Niet dat ze van mij dood moeten hoor, ik heb liever ratten dan katten in de wijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *