WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DIERENPOLITIE ROTTERDAM TREFT PUP MET AFGEKNIPTE OREN

ROTTERAM- De Dierenpolitie in Rotterdam heeft een Anatolische Herder pup van amper 9 weken oud in beslag genomen. De pup werd per toeval ontdekt nadat er een beroep was gedaan op de lokale dierenambulance. Er was hen gevraagd om op dit adres een dode hond op te halen.

Bij aankomst trof men inderdaad een dode, maar ook een levende pup aan. Deze pup bleek ernstig ziek en diens oren waren onlangs gecoupeerd. Deze ingreep is in Nederland verboden. De houder verklaarde dat de dieren een dag eerder geïmporteerd waren uit Turkije en op het punt stonden om op transport naar Spanje te worden gezet. De dierenambulance heeft direct de politie gealarmeerd.

Kort daarna kon de houder staande worden gehouden in Alblasserdam. De pups zijn vervolgens beiden in beslag genomen. De levende pup is met spoed naar een dierenarts gebracht. Hier heeft het dier de nodige zorg gekregen. De doodsoorzaak van de overleden pup wordt door een forensisch specialist onderzocht.

De politie onderzoekt voor wie en waarom de pups werden doorgevoerd. Ook is men benieuwd waarom de oren van deze honden zijn afgeknipt. Bij dit ras wordt dat niet vaak gezien. De houder wordt binnenkort verhoord. Daarna zal het Openbaar Ministerie zich over de zaak buigen.

Heeft u zelf het vermoeden van dierenmishandeling of -verwaarlozing? Neem dan contact op via 144.

1 reactie op “DIERENPOLITIE ROTTERDAM TREFT PUP MET AFGEKNIPTE OREN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *