WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DIERENBESCHERMING SLUIT VOORGOED HARGAHOEVE SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het voormalige dierenasiel de Hargahoeve in Schiedam blijft gesloten. Er komt geen alternatieve opvanglocatie voor terug. Een stap van de Dierenbescherming naar de Raad van State is van de baan. Het betrof het beroep tegen het bestemmingsplan voor woningbouw nabij de Hargahoeve.

De gemeente en de Dierenbescherming zijn in goed overleg over de afwikkeling van het huurcontract.
Beide partijen verwachten dat er binnenkort een overeenkomst kan worden ondertekend over de definitieve sluiting van de Hargahoeve.

Bij de Dierenbescherming wordt een nieuwe centrale visie ontwikkeld. De Dierenbescherming is hierdoor van mening dat een volwaardig dierenopvangcentrum niet meer passend is bij de geplande woonwijk in Schiedam (Harga midden). In eerste instantie is door de gemeente en de Dierenbescherming nog gezocht naar een geschikte alternatieve opvanglocatie in Schiedam. Dat is niet gelukt.

Ondertussen neemt het aantal zwerfdieren af. Die afname kan verklaard worden door de ingevoerde chipplicht bij honden. Tussen 2015 en 2017 is het aantal zwerfhonden in de Hargahoeve meer dan gehalveerd. De verwachting is dat deze trend zich nog verder gaat doorzetten, omdat ook het chippen van katten verplicht wordt. Dat maakt dat de Dierenbescherming heeft aangegeven met minder opvanglocaties in de regio uit de voeten te kunnen. De opvanglocaties in Rotterdam en in Schiedam zijn dan ook gesloten. De dieren worden op dit moment nog tijdelijk bij de overige opvanglocaties in de regio ondergebracht. De Dierenbescherming gaat deze tijdelijke herinrichting evalueren. Daarbij is de Dierenbescherming ook in gesprek met de gemeente Rotterdam over een mogelijke nieuwbouwlocatie in de havenstad.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

3 reacties op “DIERENBESCHERMING SLUIT VOORGOED HARGAHOEVE SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *