RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DIEREN VERDRIJVEN MAG UIT ZEEHELDENBUURT VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland heeft besloten dat de nesten en de rustplaatsen mogen worden vernield van diverse dieren in de Zeeheldenbuurt in Vlaardingen-Oost. Voor het uitvoeren van renovatie- en verduurzamingswerkzaamheden mogen de rustplaatsen worden vernield van de gierzwaluw, de huismus en de spreeuw. Dit geldt ook voor de voortplantingsplaatsen of rustplaatsen van de gewone dwergvleermuis. Het gaat om plekken in de Nieuwe Kerkstraat, Cornelis Houtmanstraat, Jacob van Heemskerkstraat en Willem Barendszoonstraat.

Nog tot 1 januari mogen de slooppanden in de Zeeheldenbuurt worden verhuurd door Woningstichting Samenwerking. Voor het deel van Waterweg Wonen loopt de vergunning nog door tot 1 december.

Vanuit het Actieplan Wonen staat er een herstructurering gepland in de Zeeheldenbuurt. De verouderde woningen worden gesloopt en hier komen nieuwe sociale huurwoningen voor in de plaats. Dit gaat in totaal om de sloop van 122 woningen (81 van Samenwerking en 41 van Waterweg Wonen).

Omwonenden lieten in april 2019 weten dat zij zo min mogelijk arbeidsmigranten in de te slopen panden wilden. Volgens de gemeente woonden er in de slooppanden in de Nieuwe Kerkstraat en de Cornelis Houtmanstraat tot dan toe voornamelijk starters (studenten).

6 reacties op “DIEREN VERDRIJVEN MAG UIT ZEEHELDENBUURT VLAARDINGEN

  1. Haha, die laatste alinea!! Wees maar niet bang voor arbeidsmigranten hoor, Oekraïners zijn nu het grote verdienmodel van onze overheden. Verjaag dus al die beestjes en stop er andere in.

  2. Mag worden “vernield”. En dat is nou een politieke keuze.

    In Vlaardingen mogen vogels “vernield” worden terwijl ze op hun nest zitten. En mag een vleermuizenkolonie “vernield” worden terwijl ze slaapt.

    De ingangsdatum van de sloop ligt nog minstens een half jaar in het vooruitzicht. Toch is nu al aangekondigd om doelbewust géén preventieve maatregelen te nemen die het voortbestaan van deze beschermde soorten garanderen, noch om hun overlevingskansen te vergroten.

    Het is een politieke keuze om deze dieren gewoon uit te roeien. En op het meest kwetsbare moment denkbaar: in de kraamkamer of tijdens de slaap. Hoe kwaadaardig en onmenselijk!! De besluitnemers weten dat ze allerlei simpele, goedkope maatregelen kunnen nemen. Maar dat willen ze niet omdat het voor hen makkelijker is het om de hele boel gewoon uit te roeien. Het gaat hier om beschermde diersoorten! Dit is onacceptabel!

  3. Wat een absurde actie is dit weer!! Beetje jammer dat t kleine beetje natuur wat zich nog staande weet te houden in deze tijd van tafel geveegd word door door een stelletje kapitalisten die door hun wanbeleid de zaakjes niet op orde hebben! Er zijn dingen vastgelegd in de wet over waneer de natuur beschermd moet worden dus laten we ons dan ook aan deze regels houden! Degene die deze beslissing heeft gemaakt heeft waarschijnlijk niks met de natuur! Kent u de film soilent green?? Misschien is de moeite nemen om hier naar te kijken? Als alle regels zo makkelijk van tafel geveegd worden is dat waar we naar toe gaan! Ik zeg! Zoek een goede oplossing!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *