Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DIEFSTAL VLAG STREEKMUSEUM VLAARDINGER-AMBACHT

VLAARDINGEN- Vrijdagavond is de vlag gestolen van Streekmuseum Jan Anderson in Vlaardinger-Ambacht. Het dundoek verdween met stok en al van de gevel van het museum aan de Kethelweg. Bij het museum vragen ze zich nu af wat iemand anders moet met een vaandel en opdruk van hun boerderij met permanente exposities.

Het museum van de 82-jarige Anderson is een begrip in Vlaardingen en omstreken. Anderson is verzamelaar van verhalen. Al meer dan 60 jaar verzamelt de man van het gelijknamige Streekmuseum alles over de geschiedenis van Nederland en die van Vlaardingen in het bijzonder. Van prenten en boeken tot allerlei originele voorwerpen. De persoonlijke verhalen van Anderson maken zijn collectie waardevol en uniek.

Zijn verzamelingen zijn niet alleen te zien in het Streekmuseum, maar vaak ook buiten Vlaardingen. Zo worden de stukken regelmatig uitgeleend aan andere musea, of worden ze gebruikt als rekwisieten in films.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *