Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DICHTDRAAIEN GASKRAAN SCHIEDAM-NIEUWLAND GAAT DOOR

SCHIEDAM- Het plan om ook Schiedam-Nieuwland van het aardgas te halen gaat gewoon door. Dat wordt de gemeenteraad duidelijk gemaakt. Volgend jaar wordt gestart met de visievorming rondom het proces in Nieuwland. De ervaringen vanuit Groenoord worden hierin meegenomen.

Het doorzetten van de plannen voor een aardgasvrij Nieuwland komen naar buiten kort nadat het Economische Instituut voor de Bouw (EIB) heeft becijferd dat het een gemiddelde investering vergt van 40.000 euro per woning om een huis van het gas te halen. EIB: ‘Meer dan de helft van die investering is niet terug te verdienen met besparingen op de energierekening en is dus onrendabel.’

De cijfers van het EIB zijn fors hoger dan de getallen die voorkomen in de businesscase voor een aardgasvrij Groenoord. Of dit ook geldt voor de plannen met Nieuwland blijft onduidelijk. In een geheime bijlage van het ‘Meerjaren perspectief Vastgoed 2020-2021’ wordt weliswaar voorgesorteerd op het dichtdraaien van de gaskraan voor Nieuwland, maar de inhoud van het stuk mag niet naar buiten worden gebracht van het stadsbestuur, zo heeft de fractie van de OuderenPartij Schiedam vorige maand begrepen. Pascal van Kraaij (OPS): “Dat vinden we niet echt transparant.”

Vorig jaar heeft GroenLinks in Schiedam berichten afgedaan als ‘nepnieuws’ over de kosten voor een aansluiting op het warmtenet van Eneco voor huiseigenaren in Groenoord. Inmiddels staat vast dat huiseigenaren daarvoor wel degelijk een extra hypotheek moeten afsluiten (rente 1,2 %) met een looptijd van 30 jaar. Bij galerijwoningen uit de periode 1965 gaat het om een investering van 14.848 euro per huishouden. VvE’s in Groenoord staan hierdoor niet te springen om een aansluiting op het warmtenet.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “DICHTDRAAIEN GASKRAAN SCHIEDAM-NIEUWLAND GAAT DOOR

 1. In de consumentenprogramma’s zie je dat mensen massaal in de kou zitten in hun aardgasvrije woningen. Ik denk dat Groen Links aandelen heeft in Zibro, want de verkoop van dergelijke oliekacheltjes schiet omhoog.

 2. Het zou maar eens afgelopen moeten zijn met het onrust stoken bij de inwoners van Schiedam. Men gaat straks financieel aan het gas, mocht deze onzin allemaal doorgaan. Het rijk heeft zijn steun in Nieuwland al terug getrokken, lees ik. En nogmaals wie gaat de plannetjes van de regentjes allemaal betalen….onzinnig gewoon. De partij Denk heeft zich bij de stemming over deze materie met de belofte van een cultureel centrum, laten meeslepen. Die snijden zich allemaal in de vingers. Mensen straf de partijen die hier veranwoordelijk voor zijn bij de volgende gemeentelijke verkiezingen,af

 3. Wordt tijd dat er verkiezingen komen, dan hopen dat de mensen goed gaan kiezen.
  Al die linkse groene flut partijen d66 / groenlinks / partij voor de dieren enz enz.
  Brengen de mensen alleen maar in de ellende met hun luchtfietserij om zo snel mogelijk van het gas af te willen.
  En dan een aansluiting op monopolist Eneco, wat een ellende.
  Mag hopen dat alle VVE,,s hun poot stijf houden en niet meedoen.
  T enige goede alternatief zijn kerncentrales met een steeds betere techniek waardoor het afval met meer dan de helft is terug gebracht ten opzichte van de jaren 60.
  Maar daar willen die groene kwallen ook niet aan.
  Nee windmolens dat moeten we doen maar niet bij hun in de achtertuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *