RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DFDS BOUWT AAN WALLSTROOM OP TERREIN VLAARDINGEN-OOST

VLAARDINGEN- Op het terrein van DFDS in Vlaardingen-Oost bouwt Rotterdam Shore Power een walstroominstallatie.  DFDS ligt onder vuur in de Vlaardingse gemeenteraad. Het bedrijf wordt verantwoordelijk gehouden voor luchtvervuiling en de verkeersproblemen bij knooppunt Vijfsluizen. De luchtvervuiling zou worden opgelost door wallstroom.

Al enkele jaren zou ook geluidsoverlast worden ondervonden van scheepsmotoren. Het nestgeluid (de ‘hotelfunctie’ van een schip) is bij de vergunningverlening van de twee grootste bedrijven, Vopak Vlaardingen en DFDS, meegenomen en vastgelegd in de vergunning. Bij nieuwe vergunningaanvragen van andere bedrijven wordt het nestgeluid apart beoordeeld en aldus meegenomen in de te verlenen vergunning.

Er liggen ook plannen voor walstroom in de westelijke tak van de KW-haven en in de Buitenhaven van Vlaardingen. Medio 2024, met een uitloop naar 2025, moet de walstroom gerealiseerd worden. Dit als onderdeel van de Hoogwateroplossing voor de Rivierzone.

De installatie bij DFDS wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.