Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘DETAILS AARDGASLOOS SCHIEDAM-NIEUWLAND ZIJN NU EENMAAL NIET OPENBAAR’

SCHIEDAM- Bepaalde financieel-economische details in het ‘Meerjaren perspectief Vastgoed 2020-2021’, over het mogelijk dichtdraaien van de gaskraan voor Schiedam-Nieuwland, zijn nu eenmaal niet openbaar. Daar de aandacht op vestigen is ‘fout en onwenselijk’. Dat betoogt fractievoorzitter René Karens van GroenLinks Schiedam.

De OuderenPartij Schiedam (OPS) maakte afgelopen dinsdag, tijdens de raadsvergadering, gewag van het voorsorteren op een aardgasvrij Nieuwland in de geheime bijlage van het Meerjaren perspectief. Volgens Karens werpt de OPS daarmee het beeld op dat de gemeente iets te verbergen heeft. Karens: ‘En natuurlijk schrijft de huisjournalist dit met hoofdletters letterlijk over. Waarna de politici in kwestie dit ‘nieuws’ weer op Facebook kunnen delen om er weer hun verontwaardiging over uit te spreken en weer lekker populistisch onrust en wantrouwen te zaaien. Zonder enkele inhoudelijke grond.’

Karens: ‘Het is om moedeloos van te worden. Het is ook één-op-één de tactiek die andere populisten in het buitenland gebruiken. We zien daar waartoe het kan leiden. Een parallelle werkelijkheid van ‘fake news’. Kom op serieuze journalisten, er is werk te doen!’

Vorig jaar heeft GroenLinks al eens berichten afgedaan als ‘nepnieuws’ over de kosten voor een aansluiting op het warmtenet van Eneco voor huiseigenaren in Groenoord. Daarvoor moeten huiseigenaren een extra hypotheek afsluiten (rente 1,2 %) met een looptijd van 30 jaar. Bij galerijwoningen uit de periode 1965 gaat het om een investering van 14.848 euro per huishouden. VvE’s in Groenoord staan hierdoor niet te springen om een aansluiting op het warmtenet.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

10 reacties op “‘DETAILS AARDGASLOOS SCHIEDAM-NIEUWLAND ZIJN NU EENMAAL NIET OPENBAAR’

   1. NEE?! Echt!? Dit GroenLinksgeval doet nu een dringend beroep op zijn gedienstige leugenbrigade. Wat krijgen we de komende weken weer? Een halve pagina in het AD (al a Fahid Minhas nadat ‘ie werd betrapt op dubieuze woningenverkoop aan huisjesmelkers) of moeten ze bij Schietje weer te hulp schieten ( hoe sneu wil je het hebben!) om het GroenLinksproject met Nieuwland van alle smetten vrij te pleiten.

    Wat de OPS heeft verkondigd staat dus inderdaad in de geheime bijlage. Dat geeft ook het GroenLinksopperhoofd zelf toe. Maar daarover mogen wij als klootjesvolk dus niet worden geïnformeerd. Dan heet het opeens nepnieuws… een bericht over wat is besproken in de gemeenteraad… letterlijk opgeschreven is nepnieuw? Man (m/v), laat je nakijken!

  1. Misschien is er nog een baantje bij de Belastingdienst te vergeven voor fractievoorzitter René Karens van GroenLinks Schiedam want daar is ook van alles aan de hand wat het daglicht niet kan verdragen.

 1. Zou jij je boodschappen betalen als je de prijs van de producten en de berekening geheim is? Jij zou dan naar een andere supermarkt gaan.

  Maar nu vraag jij aan bewoners van Schiedam dat zij 30 jaar moeten tekenen zonder te weten of de berekening klopt? En voor deze bewoners is het niet mogelijk om over te stappen naar een andere energieleverancier. Het is namelijk een monopolie. Bij een monopolie is de prijs altijd te hoog. De gasprijs kan zowel omlaag als omhoog gaan. De prijs van het warmtenet kan en zal alleen omhoog gaan. Wij willen niet aangesloten worden aan Eneco!

 2. Maar voorlopig geeft René Karens geen opening van zaken en dat is toch zwaar teleurstellend zeker als hij niet verder komt dan fakenews te roepen en andere verwijten populist te zijn. Vroeger noemden wij dit soort gedrag van René gewoon “schijnheilig gedoe”.

 3. “Bij galerijwoningen uit de periode 1965 gaat het om een investering van 14.848 euro per huishouden.”
  Grondgebonden woningen van na periode 1965, die mogen het fijn zelf uitzoeken, en dat is op voorhand “eenmaal niet openbaar”. Deze woningeigenaren redden het niet met een investering van 14.848 Euro per huishouden.

  Details uit de Schiedamse politiek “zijn nu eenmaal niet openbaar”. De bewoording van een volksvertegenwoordiger, een zwaar verontwaardigde trotse fractievoorzitter René Karens van GroenLinks uit Schiedam over de geheimhouding van stukken.

  En mocht daar nog over moeten worden gestemd; ook niks aan de hand, want Schiedam heeft zo’n burgemeester die boven de partijen staat en het volstrekt toelaatbaar vindt dat er tijdens de stemming in de gemeenteraad over het aardgasverbod (Groenoord), een partij met voor het aardgasbesluit allerlei irrelevante eisen naar voren komt, alvorens zij met vier stemmen zal instemmen met het collegevoorstel. Althans zo werd dat aangekondigd door Denk.
  Schiedam met haar chantabele volksvertegenwoordiging, goed om te weten, en huh nee, dat is niet zo mooi.
  Voor mij een beschamende vertoning met geslachtofferde inwoners.

 4. Op 8 februari in het consumentenprogramma Radar werden aardgasvrije wijken door deskundigen met de grond gelijk gemaakt. Het geeft alleen maar storingen en de consumenten zijn een veelvoud aan energiekosten kwijt vergeleken met ons milieuvriendelijke aardgas wat nu dankbaar door Duitsland wordt ingekocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *