Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DENK WIL DERDE ISLAMITISCHE BASISSCHOOL IN SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- Er is plaats voor een derde islamitische basisschool in Schiedam, gegeven de wachtlijst van honderden kinderen voor islamitisch onderwijs. Dat betoogt Dogukan Ergin, fractievoorzitter van Denk. Wethouder Patricia van Aaken (CDA) ontkent het bestaan van een wachtlijst voor het basisonderwijs in Schiedam.

Ergin heeft gegrepen dat ouders bij de huidige twee islamitische basisscholen worden doorverwezen naar andere (niet islamitische) scholen in de stad. Erging (Denk): “Maar dat ouders toch zeggen, wij willen alsnog op die wachtlijst, want wij willen heel graag dat onze kinderen kunnen genieten van dit type onderwijs. Dus er zijn toch wel wachtlijsten.”

Wethouder Patricia van Aaken (CDA): “Een derde school islamitisch onderwijs, dat blijft een vraagstuk, maar het gaat niet over wachtlijsten. De leerlingenprognoses zoals we die nu hebben kloppen. Dus dat we een tekort hebben is echt niet aan de orde. Anders hadden we een derde aanvraag gehad namens heel de stad.”

Bij Denk wordt aangedrongen op een derde islamitische basisschool in Schiedam-Oost. Ergin: “Ik hoor dat er wachtlijsten zijn van 200 tot 300 leerlingen voor islamitisch onderwijs. Een leerlingaantal dat om en nabij de stichtingsnorm ligt. Ik begrijp dat we heel veel druk uit Vlaardingen en Maassluis hebben, maar ik zie vooral in de wijk Oost dat we heel veel vraag hebben naar islamitisch onderwijs.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “DENK WIL DERDE ISLAMITISCHE BASISSCHOOL IN SCHIEDAM-OOST

  1. Lijkt wel op de 1.5 meter maatschappij, zoveel mogelijk afstand kweken tussen de bevolkingsgroepen, wat nou integratie beter allemaal apart, stel je voor dat de normen en waarden van Nederland toegepast moeten worden.

    1. Als er niet genoeg islamitische scholen in Nederland zijn, dan heb ik goed nieuws voor iedereen! Er zijn duizenden islamitische scholen in Turkije en Marokko! Mogen wij een katholiek kathedraal in Marrakech bouwen? Christelijke scholen openen in Ankara? Maar wij laten ons langzaam overnemen door de moslims, over 1000 jaar wonen er exclusief moslims in Nederland op deze manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *