Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DENK SCHIEDAM ZET DRUK ACHTER ISLAMSCHOOL VLAARDINGEN

SCHIEDAM- De islamitische basisscholen in Schiedam werken wel degelijk met een wachtlijst. Dat probeert de fractie van Denk in de Schiedamse gemeenteraad duidelijk te maken aan het eigen stadsbestuur, maar ook aan dat van buurgemeente Vlaardingen. De haringstad zou volgens Denk in Schiedam keer op keer barrières opwerpen tegen de oprichting van een islamitisch basisschool in Vlaardingen.

Een eerste islamitische basisschool in Vlaardingen wordt onder meer tegengehouden, omdat er nog voldoende plaats voor moslimkinderen zou zijn bij de twee islamscholen in Schiedam (en omdat door de oprichters niet wordt voldaan aan de leerlingprognose). Denk vraagt het Schiedamse stadsbestuur om opheldering. De partij wil onder meer weten of de gemeente Schiedam informatie omtrent plaatsruimte heeft gedeeld met Vlaardingen. Denk: ‘Deelt de wethouder de mening dat kinderen uit Vlaardingen in eigen stad moeten kunnen genieten van (islamitisch) onderwijs?‘

Wethouder Patricia van Aaken (CDA) heeft in april het bestaan van een wachtlijst ontkend voor het basisonderwijs in Schiedam. Volgens Denk zijn de twee islamitische basisscholen in Schiedam razend populair, maar wordt verdere groei belemmerd door wachtlijsten.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

6 reacties op “DENK SCHIEDAM ZET DRUK ACHTER ISLAMSCHOOL VLAARDINGEN

 1. Ik denk dat als ze bij Denk eens gaan nadenken er achter komen dat ze deze vragen in Vlaardingen moeten stellen.Daar ligt namelijk ook de oplossing.

 2. Aan de Vlaardingense raad is deze vraag al meerdere malen gesteld.
  Iedere keer afgewezen. Maar het drammen zit in hun bloed, nu gaat ook Denk zich ermee bemoeien. Ja daar zitten we nu echt op te wachten. Zo als ik al eerder vermeldde geen Islamschool in Vlaardingen. Voldoende plaats op een openbare school integreren helpt ze daarbij.

 3. Waarom weer een school erbij zodat ze nog meer verwijderd worden van de Nederlandse taal en cultuur. Kinderen worden gewoon in hun eigen taal en cultuur opgevoed. Moeten wij proberen een christelijke kerk of school in hun land te bouwen, no way dat daar toestemming wordt gegeven. Je bent in Nederland dus leer de Nederlandse taal, tradities, cultuur erbij, en vergeet je eigen achtergrond niet. Hoe moeilijk kan het zijn.

 4. DENK erkent onze seculiere wetgeving en democratie niet, maar maakt er in de tussentijd slechts gebruik van om hun wettelijke territorium te vergroten.

  Maar zodra ze zich in de meerderheid wanen zal men ook hier met geweld Sharia invoeren. Geloof niet dat zoiets hier nooit kan of zal gebeuren.

  Dus stop de parallelle samenleving. Dit land heeft geen islamitische geschiedenis. Wij delen geen geschiedenis met de islam. Pas de afgelopen 50 jaar zijn er moslims in dit land komen wonen, als gastarbeiders. En nu vormen zij her en der al de demografische meerderheid.

  Nederland mag geen islamitisch land worden. Onze overheid moet stoppen hieraan mee te werken. Het weigeren van islamitisch basisonderwijs is een goed begin. Er moet een eind komen aan de institutionalisering van de parallelle samenleving in dit land. Stop de islamisering van Nederland.

  Het is nu een kwestie van acuut zelfbehoud geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *