Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DENK SCHIEDAM VREEST COMPUTERSYSTEEM TEGEN FRAUDE EN MISBRUIK

SCHIEDAM- Denk Schiedam moet niets hebben van de inzet van de Systeem Risico Indicatie (SyRI) waarmee gemeenten een algoritme kunnen loslaten op databestanden van bewoners in achterstandswijken. Het systeem kan berekenen welke adressen een verhoogd risico op fraude of misbruik hebben. Denk wil precies weten of het gemeentebestuur van plan is om SyRi – of soortgelijke systemen – in te zetten in Schiedam. De partij komt met raadsvragen.

Dankzij SyRI kunnen gegevens worden gekoppeld over arbeid, detentie, belastingen, vastgoedbezit, handel, huisvesting, inburgering, onderwijs en pensioen. Maar ook over schulden, uitkeringen, toeslagen, vergunningen en de zorgverzekering.

Denk: ‘Verschillende maatschappelijke organisaties en de VN maken zich zorgen over dit systeem. Zo schreef VN-rapporteur voor de mensenrechten Philip Alston in een brief aan de rechtbank in Den Haag dat het systeem in strijd is met mensenrechten, omdat het mensen met weinig geld, een migratie-achtergrond of afkomstig van sociaaleconomisch achtergestelde wijken discrimineert en hun privacy onder vuur ligt. Denk Schiedam vindt dat fraude aangepakt moet worden, maar staat tegelijkertijd ook voor ordentelijkheid, rechtsstatelijkheid en gelijkheid bij fraudebestrijding.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “DENK SCHIEDAM VREEST COMPUTERSYSTEEM TEGEN FRAUDE EN MISBRUIK

  1. Nu gaan ze door de mand vallen, als je niets te verbergen hebt hoef je ook niet bang te zijn. Maar dit volk hangt met liegen en bedriegen aan elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *