RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DENK SCHIEDAM SPUTTERT TEGEN BIJ AANPAK HUISJESMELKERS

SCHIEDAM- Raadslid Cemil Kahramanoglu (Denk) blijft herhalen dat zijn partij voorstander is van maatregelen tegen dubieuze woningverhuur in bepaalde wijken in Schiedam, maar hij waarschuwt tegelijk tegen de maatregelen die zijn opgenomen in de Verordening Beheer Woonruimtevoorraad. Desondanks stemt Denk uiteindelijk wel vóór de vernieuwde verordening en daarmee vóór maatregelen tegen praktijken van huisjesmelkers en uitzendbureaus die goedkope panden opkopen voor arbeidsmigranten.

Volgens Kahramanoglu zorgt de verordening ervoor dat uitzendbureaus nog meer woningen zullen gaan opkopen. Kahramanoglu: “Mede door dit voorstel ontstaat er een nog krappere woningmarkt . En dat is volgens mij niet de bedoeling van wat de gemeenteraad van Schiedam wil.”

Denk pleit voor het opzetten van extra huisvesting van ‘gastarbeiders’. Er wordt verwezen naar een brandbrief en het eerder pleidooi dat de Turkse eigenaren van uitzendbureau Stipt lieten afsteken door hun ‘directeur’ tijdens de raadscommissie. Kahramanoglu krijgt alleen tegengas vanuit de fractie van Progressief Schiedam (PS). John Maris (PS) : “Wij moeten ons niet laten leiden door een dreigbrief die we van een marktpartij krijgen. Ik kan mij voorstellen dat wij met dit stuk voorkomen dat er overbewoning is, dat wij mensen uitbuiten. En ik hoop dat Denk dat ook wil onderschrijven.”

Wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks): “Ik ben het met de heer Maris eens dat premisse die door de ingezonden brief wordt gesteld, namelijk het is slecht voor de woningvoorraad voor starters, dat die niet per definitie hoeft te kloppen. Natuurlijk is er een risico dat er meer panden worden opgekocht, maar de kans is groter dat er andere panden zullen worden opgekocht, dus buiten de gebieden die nu al onder druk staan, waar nu al veel overbewoning is. Dat betekent dat de panden in die gebieden makkelijker juist beschikbaar komen voor die starters. Wij vermoeden dat ingrijpen in de woningmarkt juist gunstig kan werken in die gebieden voor starters.”

De Verordening Beheer Woonruimtevoorraad kan uiteindelijk rekenen op instemming van een unanieme gemeenteraad. Inclusief de steun van Denk.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *