Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DENK SCHIEDAM KRIJGT BOERKAVERBOD NIET ONDERUIT

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam zal op geen enkele manier afwijken van het per 1 augustus geldende verbod op gezichtsbedekkende kleding. Dat wordt de fractie van Denk duidelijk gemaakt in de antwoorden op schriftelijke vragen van hun fractievoorzitter Dogukan Ergin (Denk).

Het wordt Denk ook duidelijk gemaakt dat er geen speciale voorziening binnen openbare gebouwen in Schiedam komt waar aan personen met gezichtsbedekkende kleding dienstverlening kan worden geboden. Evenmin gaat Schiedam moeite doen om bij politie en justitie te pleiten voor het niet handhaven van het boerkaverbod, zoals Denk heeft gevraagd. Voor het gemeentebestuur staat vast dat de politie de wet zal handhaven.

‘Evenals bij andere vormen van handhaving kan eerst gewaarschuwd worden en uiteindelijk een boete worden opgelegd’, zo verduidelijkt het stadsbestuur. ‘De politie staat voor wat betreft de handhaving van de openbare orde onder het gezag van de burgemeester en voor wat betreft strafrechtelijke zaken onder het gezag van de Officier van Justitie’, aldus burgemeester en wethouders.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

29 reacties op “DENK SCHIEDAM KRIJGT BOERKAVERBOD NIET ONDERUIT

  1. @Ton, Die regels waren er ook in de jaren 40 toen iedereen moest aangeven waar de joden verstopt zaten en veel Nederlanders zich daar braaf aan hielden. Als de Duitsers de wetten door Hitler opgelegd hadden aangevochten ipv er braaf aan te houden was er een ramp Europa bespaard gebleven.

   Verder zijn er maar een handjevol vrouwen die een burka dragen waarvan een groot deel Nederlandse met Nederlandse overgroot opa ‘s en oma’s. Dus wat lul je nou over eigenland enzo. Dit heeft te maken met vrijheid van je zelf kunnen uitdrukken. Geloof etc. Als wij in Nederland landen als Iran, Saudi arabie willen aanspreken over het onrecht wat zij omgekeerd doen moeten we zelf ook niet hetzelfde gaan doen.

   1. Nederland was toen bezet en honderden Nederlanders verloren hun leven door de Duitsers te tarten.

    Hou op met de holocaust te vergelijken met bekeerlingen die hun devotie aan hun sexueel gefrustreerd opperwezen willen tonen.

   2. Dat handje vol worden dadelijk 2 handjes enzo verder.
    Dus meteen afkappen die hap. Wij moeten ook de helm en muts en dergelijke afzetten. Moeten er alleen nog de zonnebril er bijzetten
    . Is ook zo irritant als je geen gezicht ziet van mensen.
    Je heb je maar te houden aan de wetten van het land waar je bent.
    Zo niet dan ga je verhuizen waar het wel mag

 1. Is maar goed ook dat het verbod blijft.je moet toch zien met wie je te maken hebt.nederlandse wet Nederlandse regels.en niet naar de denk regels.we zitten hier in Nederland en dan heb je gewoon aan de wet te houden .volgens mij begrijpt denk dat niet

 2. Nederland had dit al veel eerder moeten verbieden
  maar dan een algehele verbod !
  Echt schandalig dat dit überhaupt toegestaan word in Nederland !!!!

 3. Logisch dat de wet, door de tweede kamer aangenomen, wordt gehandhaafd.we wonen in Nederland met onze prachtige democratie, normen en waarden.alles kan hier. Als je tegen de seculiere staat bent, dan weg wezen, richting de woestijn in S A

 4. In Iran zijn de straffen voor, het niet dragen van een hoofddoek, verhoogd tot maximaal levenslang. Laten we dat beleid hier ook invoeren maar dan voor het dragen ervan.

 5. Heel goed, dus als een overvaller met gezicht bedekking bijvoorbeeld een bivak muts gewond raakt bij de overval en hij wil eerste hulp in het ziekenhuis dan doet hij de bivak muts af en ligitimeert zich voor medische hulp op de ehbo afdeling. Denk dat iedereen daar zich prettig bij voelt.

  1. Helaas wensen de moslims zich niet aan te passen aan onze wetgeving, ze vinden hun geloof, volgens mij een sprookje met de koran als sprookjesboek, belangrijker. Verbieden deze onzin en handhaven, aanpassen aan onze normen en waarden moslims als u dit niet wil of kan retour zandbak.

 6. Uiteindelijk is het verbod symboolpolitiek. Het is logisch dat iemand herkenbaar moet zijn waar het verbod geldt, echter er zijn 100 á 150 boerka dames. Van de 17 miljoen Nederlander is 1 miljoen islamiet en ongeveer honderdduizend echt gelovig. Waar hebben we het over. Een extreem kleine minderheid met hoogstens een te grote bek. Maak het niet groter. Het is klein en maak het klein

 7. Denk is geen serieuze politieke partij.
  Alleen maar trappen en vervelen en niet wetend dat ze moslims die wel normaal meedoen in onze samenleving meesleuren.
  De laatste verkiezingsuitslag viel niet voor niets zo tegen.

 8. (asielzoekers,remigranten ,enz) in ons land en aan onze regering .Ze hebben schijt aan alles, zetten een voet op europese grond. Dan begint de miezerre , verstaan geen vreemde bevelen ,maar trekken meteen in de eigen taal en luidkeels wat ze willen en dulden geen tegen werking IN ALLE GELOOFS VORMEN Z e krijgen geld woningen kleding wat ze maar willen.
  MAAR VERGEET HET GROTE GEVAAR NIET , HET ZIJN GROTE LANDSVERRADERS
  EN DAT MOETEN WIJ ALS VEREEDZAME HARDWERKENDE BURGERS AANZIEN.
  HET STEEDMENT VAN DE NIETS ONT ZIENDE AMTENAAR GAAT HEEL VER.

 9. eindelijk mensen met ,ballen,!geen boerka of niqaab in ons straatbeeld en niet alleen in ziekenhuizen bibliotheken,openbaar vervoer scholen,maar helemaal weg ermee!!wat een vrouwonterend iets die hobbezakken!!en waarom de mannetjes niet,zijn die beter dan de vrouwen??ja helaas denken ze in die middeleeuwse ideologie van wel,vandaar ook al die ellende met veel van die mannetjes!nou dat is dan jammer,als je hier woont,pas je je ook hier aan,zo simpel!!wij krijgen in Verweggistan ook niet de kans om erbij te lopen zoals hier in ons land gelukkig wel kan!het is meer dan de hoogste tijd dat wij de moslims eens gaan terugplaatsen waar ze horen,en dat is niet de plek die zij zich toedienen!al die criminaliteit,al dat totaal gebrek aan respect,kijk maar naar dat zwembad terreur,en nu ook weer in Amsterdam,het Haga lyceum waar nog steeds het zelfde salafistische bestuur zit!!ze luisteren niet naar ons totale minachting,dus Schiedam heel goed gedaan dit is Nederland,als het je niet aanstaat wij houden jullie niet tegen!!nou de rest van ons land nog!!want wat wij niet willen is dat de islam hier de baas Word en dat denk en nida hier niet thuishoren met hun gestook,en wij betalen de boete wel,schandalig maar dus duidelijk een teken van respectloosheid naar ons toe!!

 10. De boerka is een segment wat wij niet kennen, maar in nederland plotsklaps toegelaten word, in zeer onrustige tijds spanne . DE waarheid mag niet verteld worden. Neem maar aan de kleedvorm trekt op korte tijd ongere mensen aan. De dames die komen niet zonder rede naar EUROPA

 11. Eindelijk goed bezig gemeente Schiedam. De islam is een paard van Troje. Die moet je zo min mogelijk ruimte geven. Decennia lang is het westen tolerant geweest tegen deze intolerante ideologie. Ze eisen als minderheid respect en ruimte, maar let op: zodra de islam in de meerderheid is, is geen minderheid meer veilig. En geef ook geen voorrang meer bij sociale huurwoningen aan gelukzoekers. Hoe krom is dat? De mensen die het systeem uiteindelijk financieren te laten wachten tot er nog iets overblijft. Onacceptabel.

  1. Moeilijke discussie. Het gaat mij niet om het geloof. Daar is wat mij betreft iedereen vrij in. Maar ik heb heel veel moeite moet de ongelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen. Ik heb mij verdiept in de hoofddoek en de boerka. Ik kan echter geen enkel argument op basis van het geloof vinden. Ten eerste waarom moeten alleen vrouwen zich bedekken en mannen niet. Ten tweede waarom wordt het lichaam, gezicht en haar haren niet gezien als een sieraad wat gezien mag worden, zonder dat daar een sexuele en negatieve lading op ligt. Het is de man met wie we het gesprek aan moeten. Mannen hebben hun handen thuis te houden en vrouwen gelijkwaardig en met respect te behandelen.
   En het ergste vind ik de gevolgen voor vrouwen die zich niet bedekken. Die worden door jongens en mannen uit een deel van de islamitische gemeenschap ongelooflijk disrespectvol behandeld en soms zelfs aangerand. Dat is ook een boodschap die je uitstraalt als je als vrouw een hoofddoek draagt, dat ook dat een gevolg is, dat andere vrouwen als slecht en hier worden gezien.
   Ik maak mij daarom grote zorgen over de ontwikkeling die ik in mijn omgeving (Amsterdam West) zie. Mijn voorstel is niet schelden op het internet, maar het gesprek met de dames aangaan en waarom dit in Nederland een onwenselijke ontwikkeling is.
   Kortom

 12. Wat een zwak geneuzel weer. Als ik het goed lees gaat de gemeente Schiedam handhaven omdat ze onder gezag staat van…
  Niet omdat gezichtsbedekkende kleding in openbare ruimtes fout is, maar omdat ze onder gezag staat van…
  Is iedereen nou werkelijk zo bang om zaken te benoemen?

 13. Goed oprotten met die hele islamzooi wat trouwens geen geloof is maar een barbaarse ideologie om om anderen te dwingen tot hu n zgn geloof ze maken misbruik van God anderen te doden die niet doen wat hun willen dus weg met de islam anders gaan er vreselijk veel doden vallen in ons land

 14. Het wordt hoog tijd naar mijn gevoel dat als buitenlanders in Nederland willen komen wonen, ze een schriftelijke verklaring moeten ondertekenen dat ze hier dan ook gaan leven naar Nederlandse gebruiken en Nederlandse wetgeving. Willen ze een dergelijke verklaring niet tekenen dan ook geen mogelijkheden om een Nederlands paspoort te krijgen.

 15. Mooi, verder geen aandacht aan schenken. Als er maar 150 boerkadraagsters zijn hoeft DENK zich daar in Schiedam niet t hoofd over te breken. Denk eens positief, opbouwend waar armen, of echte verdrukten wat aan hebben 😊

 16. Laten we eerst alle regenererende opmerkingen achterwegen houden. Er is veel meer kans op een goede verstandhouding wanneer wij respect voor elkaar tonen.

  In ons land geldt het boerkaverbod. Echter, hier geldt ook de vrijheid van godsdienst. Het een, het verbod, betreft de veiligheid daar waar de godsdienst ook op een andere wijze beleden kan worden. De islam laat daar zelfs ruimte voor open. Er hoeft dus niet eens over gediscussieerd te worden. Veiligheid zou bij een ieder bovenaan moeten staan lijkt mij. Wil men zich niet bij een boerkaverbod neerleggen dan moet men zijn of haar plan trekken.

 17. @Arianne, Aan jou rotopmerking is te merken hoe jij en blijkbaar je hele familie momenteel denken en je voorouders in de jaren 40 dachten en zou me niks verbazen als ze bloed aan hun handen zouden hebben eenmaal een racist dan blijf je hele generatie racistisch fascistisch. . Blijkbaar zit het in het bloed hoe een mens met zo’n klote gedachte kan rondlopen. Te walgelijk voor woorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *