Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DENK SCHIEDAM INFORMEERT NAAR WOONFRAUDE

SCHIEDAM- De fractie van Denk in Schiedam voelt het gemeentebestuur aan de tand over het uitvoeren van adressenonderzoeken. De Turkse raadsleden willen onder meer weten op basis van welke indicatoren er wordt vastgesteld dat een onderkomen gebruikt wordt als postadres en niet als woonadres.

Bij Denk zegt men volledig begrip te hebben voor het feit dat de gemeente Schiedam adressenonderzoeken uitvoert om na te gaan of de gegevens in de basisregistratie (BRP) van de gemeente ook daadwerkelijk kloppen. Tegelijkertijd is Denk van mening dat de menselijke maat altijd voorop dient te staan en het beleid zodanig ingericht moet worden dat er oog is voor bijzondere situaties.

Turken die in Nederland van de bijstand leven, maar in hun thuisland een tweede huis bezitten, hebben nog altijd weinig te vrezen. Dat bleek onlangs uit een onderzoek van De Telegraaf naar Turkse steuntrekkers die hun bezittingen in het buitenland verborgen houden. Volgens de krant deed de gemeente Schiedam vanaf 2015 maar drie onderzoeken in Turkije. De Telegraaf: ‘Naar schatting houden 8.000 tot 12.000 Turken hun bezittingen verborgen’.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *