Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DENK SCHIEDAM EIST BESCHERMING: MOSKEEËN NIET

SCHIEDAM- De volledig Turkse raadsfractie van Denk blijft aandringen op bescherming van moskeeën in Schiedam tegen een mogelijke aanslag, maar de islamitische instellingen geven zelf aan geen enkele dreiging te ervaren, laat de burgemeester weten.

Dogukan Ergin (Denk) is niet tevreden over de beantwoording van schriftelijke vragen over dit onderwerp. Ergin: “In de beantwoording lezen wij dat het college bereid is om stappen te ondernemen, maar lezen we nog vele termen zoals ‘overwegen’, ‘informeren’ en kijkt het college te veel naar wat de gemeente Rotterdam heeft gedaan.” Burgemeester Cor Lamers (CDA): “De realiteit is dat er op dit moment gelukkig geen aanleiding is om islamitische instellingen of andere religieuze instellingen extra beveiliging te leveren. We zijn wel met ze in gesprek. Dat gesprek vindt overigens dit voorjaar plaats om het aanbod dat Rotterdam heeft gedaan ook aan hen te doen, maar uit onze periodieke contacten, zowel ambtelijk al bestuurlijk, zijn er tot nu toe nog geen signalen gekomen dat er ook aan hun kant vrees bestaat voor dit soort onverkwikkelijke situaties. “

Het aanbod van Rotterdam bestaat uit een zogenaamde veiligheidsscan: een schouw, een veiligheidstraining en het verbeteren van hang en sluitwerk.

Volgens de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) komt de terreurdreiging voor Nederland uit jihadistische hoek. Het gaat dan om moslims die in Syrië of een ander strijdgebied zijn geweest. Ook jihadisten in eigen land vormen een dreiging voor Nederland. De AIVD heeft het over georganiseerde groepen en netwerken die soms vanuit het buitenland aangestuurd worden om hier aanslagen te plegen. Ook eenlingen of kleine groepjes die sympathiseren met een bepaalde jihadistische groep vormen een dreiging.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *