Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DENK SCHIEDAM BLIJFT HAMEREN OP ‘INCLUSIEVE’ SINTERKLAAS

SCHIEDAM- De organisatie van de Schiedamse Sinterklaasintocht trekt zich niets aan van het modieuze ‘inclusiviteit’. Tot die conclusie komt de fractie van Denk in de Schiedamse gemeenteraad, nu duidelijk is dat er in november nauwelijks roetveegfuren bij de intocht waren. Fractievoorzitter Dogukan Ergin laat niet na daarbij te wijzen op de jaarlijkse subsidie van 30.000 euro voor de organisatoren. Ergin: “Aan de ene kant stelt het college inclusiviteit en het bereiken van alle Schiedammers als voorwaarde bij subsidies en aan de andere kant krijgt het intocht comité ruimte om daarvan af te wijken. Dat moet in 2020 anders.’’

Er lijkt geen meerderheid meer in de Schiedamse gemeenteraad voor roetveegfiguren bij de Sinterklaasviering in de jeneverstad. Woensdagavond kwam de Ouderenpartij Schiedam (OPS) min of meer op zijn eerdere steun terug. Tot frustratie van Ergin.

Met steun van de OPS (en stemonthouding van PS) ontstond vorig jaar de kleinst mogelijke raadsmeerderheid voor onderzoek naar een ‘inclusief Sinterklaasfeest’. Het onderzoek is uitgevoerd door  de Stichting Evenementen Promotie Schiedam (SEPS), organisator van de stedelijke intocht. Het onderzoek van SEPS wijst uit dat er onder de inwoners van Schiedam nauwelijks behoefte is aan roetveegfiguren. Toch verschenen er afgelopen november een aantal roetveegfiguren bij de intocht en meerdere in het Sinterklaaspaleis.

Ergin vindt het onderzoek ondeugdelijk en is ontevreden over de nieuwe politieke verhoudingen. Ergin: ‘Coalitiepartijen zoals VVD, AOV en CDA hebben getekend voor het coalitieakkoord, waarin wordt aangegeven dat de gemeente een actievere rol op zich gaat nemen als het gaat om inclusiviteit.’

VVD, AOV en CDA vinden het uiterlijk van Zwarte Piet geen zaak van de gemeenteraad.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “DENK SCHIEDAM BLIJFT HAMEREN OP ‘INCLUSIEVE’ SINTERKLAAS

  1. Alles in dit land moet opschuiven Qua traditie en cultuur ,omdat andere culturen en vooral geloven er op tegen zijn, nog even , dan mag je niet meer klompen lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *