Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DENK SCHIEDAM BLIJFT AANDRINGEN OP ISLAMSCHOOL VLAARDINGEN

SCHIEDAM- Voor het islamitisch onderwijs in Schiedam bestaan geen wachtlijsten, mits alle onderwijsinstellingen zich aan de afspraken houden. Dat wordt de fractie van Denk in Schiedam duidelijk gemaakt naar aanleiding van hun vragen over de oprichting van een islamitische basisschool in Vlaardingen. De fractie vindt dat Vlaardingen barrières opwerpt om de oprichting te voorkomen. Volgens Denk is er grote behoefte aan een islamitische basisschool in Vlaardingen, omdat de twee in Schiedam vol zitten. Er zou een wachtlijst zijn.

Het gemeentebestuur van Schiedam maakt duidelijk dat met de schoolbesturen is afgesproken dat scholen geen leerlingen inschrijven die op een andere school staan ingeschreven. Op basis van deze afspraak zijn er momenteel geen wachtlijsten.

Tegelijk vindt het stadsbestuur van Schiedam dat leerlingen bij voorkeur en indien mogelijk in de eigen woonplaats, wijk en buurt onderwijs zouden moeten kunnen volgen. Een onderzoek naar onder meer de positionering van het islamitisch onderwijs in de drie waterweggemeenten is op dit moment in een afrondende fase. Wethouder Patricia van Aaken (CDA) heeft meerdere malen, tijdens regionaal bestuurlijk overleg haar collega onderwijswethouders uit Vlaardingen en Maassluis, geïnformeerd over de ontwikkelingen van het islamitisch onderwijs in Schiedam. In deze gesprekken heeft zij aangedrongen op een gezamenlijke verantwoordelijkheid om het mogelijk te maken in de regio gehoor te geven aan wensen van ouders en kinderen voor de realisering van islamitisch basisonderwijs.

In het Huisvestingsprogramma 2020 van de gemeente Schiedam is een aanvraag van Stichting Islamitisch College voor uitbreiding van het aantal m2 voor basisschool Ababil toegekend. Hiermee is op dit moment de beschikbare onderwijsruimte nagenoeg volledig ingevuld en is er slechts zeer beperkt ruimte voor de inschrijving van nieuwe leerlingen. In het Integraal Huisvestingsplan is afgesproken dat er onder voorwaarden voor de periode 2025 — 2028 (als onderdeel van het tweede uitvoeringsplan) mogelijkheden zouden kunnen zijn voor een beperkte groei van het islamitisch onderwijs in Nieuwland. Voor Groenoord (basisschool El Furkan) zijn in het kader van de nieuwbouw afspraken gemaakt over de maximale omvang. Ook hier is dus zeer beperkt plaatsruimte voor nieuwe leerlingen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “DENK SCHIEDAM BLIJFT AANDRINGEN OP ISLAMSCHOOL VLAARDINGEN

  1. Misschien wordt het tijd om de eisers eens heel duidelijk te wijzen op het feit dat ze hun Tweede Paspoort kunnen gebruiken om voorgoed op te hoepelen uit dit afschuwelijke land. Dat tweede paspoort is immers een privilege dat wij, de oorspronkelijke bewoners van dit land, niet hebben.
    Dus als je dit land, haar inboorlingen, haar geschiedenis en haar instituten haat, wordt het nu echt de hoogste tijd je 2e paspoort te gebruiken om een enkeltje thuisland te boeken. Misschien hebben ze jullie daar wel nodig? Want dit gaat niet werken zo.

    En persoonlijk denk ik dat er maar weinigen om zullen rouwen als dat echt gebeurt. Sterker nog, ik weet zeker dat velen onder ons onmiddellijk bereid zijn om Zwarte Piet in te ruilen voor een jaarlijkse viering van de Nationale Moslim Exodus Dag. Dan hebben de Nederlanders eindelijk ook weer eens iets om de vlag buiten te hangen. En daar hebben jullie het zelf naar gemaakt. Dus ga maar gauw weg uit dit niet-islamitische land, en kom alsjeblieft nooit meer terug.

    NEXIT!!!!!!

    1. Helemaal mee eens, er zijn een heeeele hoop islmitische basisscholen waar ze gebruik van mogen maken hoor, in Marokko en Turkije dan wel. Nederland moet hier harder in zijn, toen er een partij aandrong een moskee te bouwen in Polen kregen ze te horen dat dat mag zodra er een enorm katholiek cathedraal in Marrakech komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *