Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DENK SCHIEDAM BEVREESD: ‘ALLOCHTONEN HEBBEN NEGATIEVE IMPACT’

SCHIEDAM- De fractie Denk in de Schiedamse gemeenteraad is bezorgd over het eventuele gebruik, door de gemeente Schiedam, van de zogeheten Leefbaaro­meter van het ministerie van binnenlandse zaken. Via het algoritme van deze Leefbaarometer valt te onderbouwen waarom gemeenten in bepaalde buurten mensen voor woningen mogen weigeren die geen werk hebben, of die een strafblad bezitten.

Denk komt met schriftelijke vragen aan het stadsbestuur. Fractievoorzitter Doğukan Ergin: ‘Op welk moment realiseerde u zich dat het aandeel niet-westerse allochtonen (lees Marokkanen, Turken, Surinamers en Oost-Europeanen) een negatieve impact heeft op de score?’

Ook wil Ergin onder meer weten wat het standpunt is van het college van B&W als het gaat om het gebruik van migratieachtergronden als indicator voor een minder leefbare wijk: ‘Is het college bereid om per direct te stoppen met het gebruik van de Leefbarometer in ieder geval totdat de tool wordt gevrijwaard van stigmatiserende elementen? Zo nee, waarom niet?’

Volgens het ministerie worden de scores voor een wijk bepaald op basis van honderd voornamelijk objectieve indicatoren, zoals het type woningen in de wijk, de voorzieningen en het aantal misdrijven. Die graadmeters zijn bepaald nadat uit ‘uitvoerig statistisch onderzoek’ is gebleken dat ze een goede inschatting geven of een buurt als leefbaar wordt ervaren, staat op de site van de Leefbaarometer.

14 reacties op “DENK SCHIEDAM BEVREESD: ‘ALLOCHTONEN HEBBEN NEGATIEVE IMPACT’

  1. Met een aanzekerheidgrenzende waarschijnlijkheid zit het in het aard van het beessie.
   Bij enige kritiek op onze donkere medeburgers schiet je meteen in de verdedigingsstand en zijn de kritiek gevende schrijvers meteen racisten, slavenhandelaars etc. Zie a.u.b. nu ook eens in dat het een voldongen feit is dat ook bij zwarten tuig van de richel zit en niet elke blanke racist is, als deze met bewijzen of onderbouwde kritiek komt.
   Kom ook met enige onderbouwing van jouw mening, waarom jouw mening juist is, en niet met loze kreten.
   Vraag me ondertussen af of jij ook geen kleurling ben, ondanks je Duitse achternaam. Ook Duitsers hadden plantages met slaven. Misschien ben je daar een nakomeling van.
   Onderstaand een publicatie van het CBS.

   Aandeel geregistreerde verdachten daalt bij alle herkomstgroepen. Personen met een Turkse achtergrond (2,0 procent) zijn minder vaak geregistreerd als verdachte dan personen met een Irakese, Iraanse en Afghaanse achtergrond (ongeveer 2,4 procent) of een Surinaamse achtergrond (2,8 procent).

   1. Mooi gezegd Martin ; Hans is alweer snel vergeten dat moffen , zoals hij zichzelf noemt , in Namibie en Europa enz . aan genocide hebben gedaan en op deze site de heilige boon loopt uit te hangen . Dat is pas de aard van het beesie .

   2. Haha Martin, je wordt blauw van de kou of jenever, wit van schrik, paars van woede, rood van schaamte, asgrauw van angst en je ergert je vaak groen en geel. En dan noem je iemand een kleurling? Jij hebt echt humor zeg.

    1. Ha, ha die Kwallie , ik heb allang het vermoeden dat je een omgebouwde vent bent , met harige onderbenen en armen ; Maar desalniettemin kan ik altijd wel even een gaatje voor je vrijmaken hoor , als je dat echt wilt ! ? Maar laat dan eerst je billetjes even scheren …………….

    2. Och och Willie….
     Beetje verder kijken en lezen dan de Donald Duck.
     Kleurling is een algemene aanduiding voor mensen met een getinte huidskleur, voornamelijk gebruikt voor de gemengde bevolking in Zuid-Afrika.
     Terugkomend op jouw vooroordelen.
     1= heb het nooit koud
     2=drink geen alcohol
     3= schrik nooit
     4= ben nooit bang, wel voorzichtig
     5= erger me nooit, verbaas me alleen.
     6= schaam me nooit, ik sta achter mijn beslissingen
     Dus wederom vele vooroordelen en aannames zonder enige onderbouwing.

     1. Donald Duck, Kuifje, Sjors en Sjimmie, nu begrijp ik waar dat enorme intellect al die wijsheden haalt.

 1. Gewoon de huurwoningen eerlijk verdelen. Aso’s in Nieuwland, criminelen in Oost en gewoon werkende mensen in andere wijken waarvan Groenoord gemengd Oostblok, crimineel, aso en gewone burgers. De nieuwe segregatie noemen we het maar.

  1. Wally, jij zal daar geen last van hebben.
   Binnenkort woon je in Vlaardingen in een containerwoning op het voormalige Unileverterrein.
   Lekker feesten met je ‘vrienden’ onder het genot van een lijntje en een biertje.
   Beter dan een kamertje in Delta. Uiteraard word je containerwoning ingericht door de GGZ in samenwerking met de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *