Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DENK LOVEND OVER HOMO-EMANCIPATIE SCHIEDAM

SCHIEDAM- Denkvoorman Doğukan Ergin heeft het homo-emancipatiebeleid van de gemeente Schiedam min of meer geprezen. Volgens Ergin zou het gaan om een aanpak waar Schiedam trots op mag zijn.

De ontboezeming komt niet geheel spontaan. Denk wil de inzet van de gemeente bij het aanpakken van racisme en discriminatie verbreden naar de terreinen arbeids- en woningmarkt. Daarvoor ijvert Ergin tijdens de raadsvergadering van gisteravond. Raadslid John Maris (Progressief Schiedam) wil van Ergin horen of die door Denk gewenste verbreding van het anti-discriminatiebeleid naar de woningmarkt ook geldt voor homoparen.

Ergin prijst allereerst de interne exclusiviteit en diversiteit bij de gemeente en het aansluiten bij landelijke anti-discriminatievoorzieningen. Ergin: “Daarnaast hebben we de regenboogaanpak waarin we de emancipatie van de LHBTI gemeenschap in Schiedam bewerkstelligen. En al deze voorbeelden, dat zijn inderdaad goeie voorbeelden, waar de gemeente Schiedam ook best trots op mag zijn. Dat we dat op die manier aanpakken.“ Vervolgens besteedt Ergin geen seconden van zijn spreektijd meer aan de homo-emancipatie. Ook in de uiteindelijke motie van Denk, voor verbreding van de anti-discriminatie naar arbeids- en woningmarkt, komt de lettercombinatie LHBTI niet voor.

Makelaars in diverse steden raden homo- en lesbische stellen af om in wijken met een hoog percentage niet-westerse allochtonen een huis te kopen, omdat ze er mogelijk het mikpunt zullen worden van intimidatie of geweld. De makelaars geven het advies bepaalde wijken te mijden als onderdeel van voorlichting over de buurt.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “DENK LOVEND OVER HOMO-EMANCIPATIE SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *