Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DENK LANCEERT STEUNPUNT CORONA-BOETES SCHIEDAM

SCHIEDAM- Met het ‘Steunpunt Coronaboetes Schiedam’ van Denk worden inwoners van Schiedam, die vinden dat zij onterecht zijn beboet, opgeroepen om zich te melden. Vrijwilligers van de partij staan inmiddels klaar om bewoners te ondersteunen in het bezwaarproces. Afgelopen week bleek dat de Schiedamse BOA’s extreem veel boetes hebben uitgeschreven aan overtreders van de noodverordening. Het aantal loopt op in de honderden (592) en daarmee hebben de Schiedamse BOA’s meer boetes uitgeschreven dan de omringende gemeenten, zoals Rotterdam, Vlaardingen en Maassluis bij elkaar.

Fractievoorzitter Dogukan Ergin (Denk): “Het ziet ernaar uit dat er ergens heel erg strak is gestuurd op het uitschrijven van boetes en niet op het waarschuwen en aanspreken van mensen. Er is gewoon geen andere verklaring voor de extreme hoeveelheid aan boetes. Schiedam is helaas kampioen in het uitschrijven van boetes en daar ben ik niet trots op.”

Denk Schiedam is van mening dat de boetes bij excessen ingezet dienen te worden en betreurt dat er kennelijk te pas en te onpas wordt beboet. In de afgelopen weken hebben de gemeenteraadsleden van Denk vele bezorgde signalen ontvangen. “Veel Schiedammers zijn diep geraakt door de boetegretigheid van de gemeente. In de afgelopen weken heb ik gesproken met jongeren die zorgen hebben over hun toekomst. Ook veel inwoners met een bestedingsruimte van maar 50 euro per week kunnen niet zomaar honderden euro’s ophoesten. En dit terwijl deze mensen in de veronderstelling waren dat zij zich keurig aan de regels hielden. Deze Schiedammers bieden wij hulp via ons steunpunt. Schiedammers geven wij gratis advies over het bezwaartraject en desnoods schrijven onze vrijwilligers de bezwaarbrieven.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *