Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DENK INFORMEERT NAAR SCHIEDAMSE WONINGBOUW IN TURKIJE

SCHIEDAM- Dogukan Ergin (Denk) wil van wethouder Fahid Minhas (VVD) weten of Schiedam plannen heeft voor woningbouw in Turkije. Aanleiding is een passage in de nieuwe Woonvisie, waarin de wijk Nieuwland wordt beschreven als een buurt met ‘ongeveer honderd verschillende nationaliteiten, waartoe een grote Turkse gemeenschap’. De vraag tijdens de raadscommissie komt op het moment waarop de sloopkogel gaat door de flats in het gebied Parkweg midden: in de volksmond ook wel bekend als klein Ankara.

Ergin: “Ik lees op pagina 48 dat er wordt gesproken over de Turkse gemeenschap en ik vraag mij af of je daaruit kunt opmaken dat het college ook in Turkije woningen laat bouwen, of wat moet ik daaronder verstaan?”

Commissievoorzitter Andreas Lepidis (CDA): “Nou, ik denk dat het antwoord op die vraag wel duidelijk is.”

Minhas: “Het doel van die toelichting is niet anders dan dat die wijk zich kenmerkt door een grote Turkse gemeenschap.”

Ergin stelt het op prijs wanneer in het vervolg wordt bericht over Turkse-Nederlanders.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “DENK INFORMEERT NAAR SCHIEDAMSE WONINGBOUW IN TURKIJE

  1. We worden door een turkse instantie, genaamd stroomopwaarts,gerund,dus ik denk well dat in Turkije huizen worden gebouwd met de geld die zij elke maand in turkse feesten stoppen,nee en daar zijn geen nederlanders,er word turks gesproken,feestjes dreesplein zijn altijd turks,er wonen hier ook Marokkaanse en Antilliaanse mensen,maar die hebben geen mensen bij de gemeente om voor feesten te organiseren.

    1. Als fatsoenlijke Nederlander wil je al 20 jaar wegwezen uit deze treurnis. Schiedam is al /jaren/ lang een plek om te vermijden als Hollands gezin. Laat het maar gebeuren. Laat deze gemeente maar de vruchten plukken van hun keuzes. Vanzelf breekt de pleuris uit. Doen ze zelf. Beleid, heet dat. Blut afvoerputje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *