Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DENK HELPT DICHTDRAAIEN GASKRAAN SCHIEDAM AAN MEERDERHEID

SCHIEDAM- Het plan voor een aardgasvrij Schiedam-Groenoord is aan een raadsmeerderheid geholpen door de fractie van Denk. De steun van Denk is beloond met de toezegging voor een nieuw wijkgebouw en huisvesting voor ouderen met een migratieachtergrond, meldt de partij in een persbericht. De partij kreeg ook de toezeggingen voor nieuwe speel- en sporttoestellen in de wijk en de gemeente Schiedam, Eneco en Woonplus gaan meer stage- en werkplekken realiseren.

Fractievoorzitter Doğukan Ergin (Denk): ‘Tijdens de behandeling van de zogenoemde businesscase in de gemeenteraadsvergadering, viel het op dat de coalitiepartijen verdeeld over de plannen stemden. Zo stemden het AOV en 4 (van de 6) raadsleden van de VVD tegen. Daarmee kwam het plan op losse schroeven te staan.’ Door de steun van Denk kwam er toch een meerderheid in de gemeenteraad.

Ergin: ‘Uit de vele gesprekken met de bewoners maken wij op dat er een langgekoesterde wens is voor een wijkgebouw, een plek waar mensen uit de wijk elkaar kunnen ontmoeten. Ook spreken wij vele ouderen, bijvoorbeeld met een migratieachtergrond die hun oude dag in een vertrouwde omgeving willen doorbrengen. Vervolgens hebben wij dit voorgelegd aan Woonplus en het college van B&W.’

Volgens Denk stelt het college in de plannen voor dat er geen verplichting komt voor particuliere woningeigenaren om van het gas af te gaan en is er een harde toezegging dat de woonlasten voor huurders niet zullen stijgen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “DENK HELPT DICHTDRAAIEN GASKRAAN SCHIEDAM AAN MEERDERHEID

  1. “De steun van Denk is beloond met de toezegging voor een nieuw wijkgebouw en huisvesting voor ouderen met een migratieachtergrond, ”
    Is dit niet een subtiele manier van omkoping?

  2. Natuurlijk komt er een huurverhoging. Daar komt men nog wel achter. We houden de Turkse gemeenschap een vette worst voor. En ja hoor dit is inderdaad een vorm van omkoping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *