Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TWIJFELS AAN NUT CAMERATOEZICHT SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het enthousiasme van het Schiedamse stadsbestuur voor de inzet van cameratoezicht roept vragen op in de gemeenteraad. Bij de fractie van Denk is men onder meer benieuwd waaruit blijkt dat cameratoezicht zijn nut heeft bewezen. Ook GroenLinks wil dit weten en stelt de vraag of de gemeenteraad nog de kans krijgt zich hierover uit te spreken.

Het huidige systeem voor cameratoezicht in Schiedam dateert grotendeels uit 2015 en zal naar verwachting op korte termijn (op onderdelen) vervangen moeten worden. Naar verwachting van burgemeester en wethouders zal het cameratoezicht ook de komende jaren een onderdeel zijn van het totaalpakket aan maatregelen in het kader van de openbare orde en veiligheid in Schiedam.

Uit een enquête, in 2014 gehouden, blijkt dat het gevoel van veiligheid toeneemt met het cameratoezicht in Schiedam, doordat men weet dat de politie kan meekijken bij eventuele incidenten. De camera’s hebben ook een preventieve werking. Overlastgevers weten dat hun gedrag wordt gezien en blijven minder vaak rondhangen. Daarnaast werden camerabeelden achteraf gebruikt bij meldingen van drugsgebruik, straatroof en mishandeling.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *