Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DEMOCRATIE VOLGENS VVD VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het Vlaardingse raadslid Ruben van de Zande (VVD) legt graag uit wat de ware democratische aard is van de VVD, waarbij de invloed van de kiezer nooit verder mag gaan dan de vierjaarlijkse stembusgang. Dat maakt Van de Zande duidelijk tijdens de raadskamer waar wordt gesproken over de inspraak (burgerparticipatie) voor de inwoners van Vlaardingen. Bij het vaststellen van het raadsprogramma (4 oktober 2018) is door de gemeenteraad afgesproken dat per onderwerp in het raadsprogramma wordt bezien of en in welke mate inspraak plaats kan vinden, maar bij de VVD heeft men daar weinig mee.

Van de Zande (VVD): “We leven gewoon in een representatieve democratie. Dat is gewoon een feit. Dat komt voort uit onze grondwet. Het is gewoon een feit dat kiezers één keer in de vier jaar onze raad kiezen en uiteindelijk het mandaat bij ons ligt. Bij de raadsleden.”

Het standpunt van Van de Zande wijkt niet af van dat van de landelijke VVD. Daarom zijn de liberalen ook geen voorstander van referenda. Volgend de VVD brengen volksraadplegingen ‘complexe problemen terug tot een te simpele vraag’. De VVD heeft de referendumwetgeving van harte ingetrokken. De wet zou slecht ontworpen zijn en geen meerwaarde hebben getoond.

Bij de twee landelijke referenda koos de Nederlandse bevolking tot nu toe in overgrote meerderheid tegen de EU.

Foto: fractie VVD Vlaardingen (Fotograaf Arne van der Zande)

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *