RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DEMENTERENDE OUDEREN IN SPORTHAL VIJFSLUIZEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Wethouder Ivana Somers (Leefbaar) slaat straks de eerste paal voor de start van de bouw van zorgvilla Rosorum. De voormalige Shell sporthal op Vijfsluizen in Vlaardingen wordt omgebouwd tot een woonzorgvilla in het hart van de nieuwe wijk. De toekomstige exploitant Rosorum (onderdeel van Korian) is er speciaal voor senioren die waarde hechten aan ‘excellente service en persoonlijke zorg’ die zoveel mogelijk aansluit bij ‘de levensstandaard die zij gewend waren’. De villa wordt voor dementerende ouderen.

In het oorspronkelijke plan was het de bedoeling dat de oude sporthal niet alleen zou blijven staan, maar dat het pand door de initiatiefnemers niet helemaal wordt afgesloten. De aanbouw en het zwembad bij de hal zijn al gesloopt in 2021.

Heijmans Vastgoed werkt op het park aan 300 zogenaamde duurzame, toekomstbestendige woningen en appartementen. De ontwikkelaar prijst de toekomstige woonwijk aan als ‘een natuurlijke oase middenin een rauw en grootstedelijk gebied. Een droomplek voor wie in de Randstad werkt, maar graag thuiskomt in het groen. Een plek om te genieten van de rust, van het uitzicht op bomen en het gekwaak van kikkers.’

4 reacties op “DEMENTERENDE OUDEREN IN SPORTHAL VIJFSLUIZEN VLAARDINGEN

  1. “Een plek om te genieten van de rust, van het uitzicht op bomen en het gekwaak van kikkers.”

    Ik weet niet wie dit zich kan indenken. Deze bouw licht direct naast de A4 en knooppunt Vijfsluizen. De geluidschermen welke daar geplaatst gaan worden gaan slechts een fractie van het door de omgeving geproduceerde geluid wegnemen.

  2. Och Dwergje, als je eenmaal dement genoeg bent denk je toch gewoon dat het geluid van voortrazend verkeer en toeterturreke vogelgeluiden zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *