Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DELFLAND LAAT GRONDWATERPEIL DALEN

SCHIEDAM- Er wordt de komende uren nog veel regen verwacht: zo’n 30 mm. Hierdoor krijgen sloten en grachten in korte tijd veel water te verwerken. De grond kan dat water onvoldoende opnemen. Uit voorzorg verlaagt het Hoogheemraadschap Delfland daarom de waterpeilen zodat het regenwater goed weg kan.

Omdat deze regenverwachting voor heel Delfland geldt, was het nodig om het waterpeil gistermiddag al te laten dalen.

Dit doet Delfland op basis van ons normale neerslagprotocol. Het speciale neerslagprotocol voor droogte geldt alleen als er naar verwachting heel plaatselijk piekbuien gaan vallen; dat is nu dus niet aan de orde. Meer informatie over het neerslagprotocol vindt u hier.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “DELFLAND LAAT GRONDWATERPEIL DALEN

  1. voorzorgmaatregelen treffen is op zich een goed plan, maar ik vraag mij wel af, hoeveel het grondwaterpeil zal gaan zakken, want dat lees ik niet terug .
    Mijn zorg is n.l. dat door het verlagen van het grondwaterpeil de kans groot is dat huizen, gebouwd op houten palen, in de problemen kunnen gaan komen door b.v. paalrot.
    Ik wijs nog even naar de situatie van een paar jaar geleden in Dordrecht, waar, vanwege de bouw van een tunnel, het grondwaterpeil naar beneden werd gebracht, met rampzalige gevolgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *