RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DEFINITIEVE STREEP DOOR WENS BUITENBAD VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er is een radicale streep gehaald door de wens voor een buitenbad in Vlaardingen. Volgens burgemeester en wethouders zijn er geen plannen voor een buitenzwembad in Vlaardingen. Wel wordt gewerkt om op den duur de Krabbeplas weer voor het zwemmen geschikt te maken. De mededeling komt in combinatie met het aangekondigde zwemverbod in de water van het Buizengat (iedere dag vanaf 18.00 uur).

Wanneer de temperaturen oplopen komen Vlaardingers met de wens voor een buitenzwemgelegenheid. Na de sluiting van de buitenzwembaden zijn er in Vlaardingen weinig mogelijkheden om buiten te zwemmen. In de Krabbeplas is regelmatig blauwalg, waardoor zwemmen daar ongezond is.

In 2017 kwam Het Stadslab Vlaardingen met het initiatief voor een ecologisch buitenbad bij de Moerman boerderij op het Hoogstadterrein. Volgens de plannenmakers een initiatief met vele voordelen zowel op economisch als maatschappelijk vlak. De boerderij met landgoed zijn korte tijd later verkocht aan een horecafamilie om deze te exploiteren als pannenkoekenhuis.

In totaal 846 Vlaardingers ondertekenden in augustus 2015 een petitie voor een buitenzwembad in Vlaardingen. Een initiatief van broer en zus Thoma. De twee hadden de heropening van het voormalige Shell zwembad bij Vijfsluizen op het oog. Inmiddels is het oude sportpark in handen van een projectontwikkelaar voor woningbouw.

In dezelfde periode liet de toenmalige SP-wethouder Arnout Hoeksta weten dat over een buitenbad nog geen besluit was genomen door de gemeenteraad, maar er waren geen direct financiƫle bezwaren. Anno 2020 kampt de gemeente met een financieel tekort van 24,1 miljoen euro.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *