Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DEFINITIEVE STREEP DOOR TINY HOUSES VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- In Vlaardingen is geen plaats voor Tiny Houses. ‘Gezien de huidige woningnood, de daarbij horende woningbouwopgave en de schaarse grond zien we geen mogelijkheden voor het permanent faciliteren van Tiny Houses in Vlaardingen’, valt te lezen in de Woonvisie.

Afgelopen maart was de komst van Tiny Houses in Vlaardingen al onzeker toen bekend werd dat leden van de speciaal geformeerde werkgroep zich hadden teruggetrokken en het proces daardoor was gestopt. Eigenlijk had de gemeente eind vorig jaar met de initiatiefnemers een samenwerkingsovereenkomst willen ondertekenen.

Een tiny house is gemiddeld 50 m2 groot, waar mogelijk zelfvoorzienend, duurzaam en een goed betaalbaar optrekje.

4 reacties op “DEFINITIEVE STREEP DOOR TINY HOUSES VLAARDINGEN

  1. Als gebrek aan ruimte het probleem is, waarom dan niet een toren bouwen met voor onze kinderen betaalbare ‘tiny appartments’? Of is de echte reden dat er te weinig aan kan worden verdiend?

  2. Dat is een gemiste kans, zit het wel eens op tv te kijken, je hebt best nog aardig wat comfort, de gemeente en politiek kan nu wat aan de woningnood doen en dan kan er weer niks geplaatst worden. Onvrede en chaos dat is wat ze volgens mij willen die hogere bobo’s, normale burgers komen met de beste oplossingen maar wordt vaak afgeketst, daar begrijp ik helemaal niks van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *