Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DEELVERVOER IN SCHIEDAM-WEST EN GORZEN

SCHIEDAM- Vanaf komende vrijdag zijn in de Schiedamde wijken West en de Gorzen deelauto’s, deelfietsen en deelscooters te vinden. Die zijn tegen betaling door iedereen te gebruiken. Daarnaast kunnen maximaal 100 Schiedamse huishoudens meedoen aan een experiment, waarbij zij hun eigen auto laten staan. In ruil krijgen ze reisbudget, waarmee ze met andere vormen van vervoer kunnen reizen. Het gaat om een experimenten die moeten helpen om Schiedam bereikbaar te houden.

Wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) opent vrijdag om 10.00 uur bij het Wilhelminaplein de eerste ‘mobiliteitshub’. Deze komt ook in West op de Nieuwe Haven en het Rubensplein, in de Gorzen gaat het om het Wilhelminaplein en de Willemskade.

Daarnaast start in oktober het ‘probeeraanbod’ voor maximaal 100 Schiedamse huishoudens. Deelnemers krijgen drie maanden ‘reisbudget’ als ze in die periode hun eigen auto niet gebruiken, maar kiezen voor andere manieren om te reizen. Dat kan bijvoorbeeld het openbaar vervoer zijn, maar ook een deelauto, deelscooter of gewoon de eigen fiets.

De ervaringen van de deelnemers worden gebruikt om meer inzicht te krijgen in het gebruik van verschillende vormen van vervoer. De gemeente werkt voor dit experiment samen met De Verkeersonderneming. Aanmelden voor het probeeraanbod kan vanaf vrijdag 20 september op www.verkeersonderneming.nl/probeeraanbodschiedam.

Er komen steeds meer mogelijkheden om van A naar B te gaan. De gemeente wil samen met Schiedammers onderzoeken welke soorten vervoer het best aansluiten op hun wensen en wat die keuzes betekenen. Belangrijk is hoe de keuzes bijdragen aan duurzame, leefbare en goed bereikbare wijken. Daarom zijn er de komende maanden in de Gorzen en West ‘mobiliteitsexperimenten’. Het maken van de juiste keuzes kan ook de parkeerdruk verlagen. Meer informatie over de experimenten staat op schiedam.nl/mobiliteitsexperimenten.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “DEELVERVOER IN SCHIEDAM-WEST EN GORZEN

  1. Mooi initiatief, maar ik ben van mening dat de gemeente alle ouderen van 65 jaar en ouder gratis vervoer moet aanbieden.
    Dat is in Rotterdam best geregeld, mensen zijn er heel enthousiast over.
    En dat geld voor iedereen, geen enkele inkomensgrens.
    Daar laten mensen de auto voor staan, ze kunnen uit de voeten in hun eigen stad, maar verder, weet ik niet?
    Het zou ons heel aantrekkelijk klinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *