Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DEELSCOOTER OP RAND BOOMSPIEGEL SCHIEDAM ‘GEEN GOED IDEE’

SCHIEDAM- Een deelscooter van Go Sharing op de rand van de boomspiegel op het Land van Belofte in Schiedam lijkt wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) ‘geen goed idee’. De wethouder heeft een foto van het voorval online gezet met de tekst: ‘Oké, hij staat op zich niet hinderlijk geparkeerd voor ander verkeer, maar het lijkt me goed deze scooter te verplaatsen. Overigens: welkom in.’

Sinds amper twee weken biedt het deelscooter bedrijf GO Sharing tientallen elektrische scooters aan in Schiedam en Vlaardingen. Direct na de start verschenen de eerste klachten over het hinderlijk parkeren van de scooters door de gebruikers.

Aan de noodrand van Schiedam leveren vooral de deelscooters van concurent Felyx een aanhoudende klachtenstroom op. Dit ondanks de toezegging van Felyx om nonchalante huurders op hun gedrag aan te spreken en desnoods te beboeten. Klagende buurtbewoners zien daarvan nauwelijks resultaat.

Het binnenhalen van het deelvervoer is onderdeel van het beleid van Ooijevaar. Met nauwelijks onderdrukte trots meldde de wethouder begin deze maand: “De Felyx scooters zijn nu wat veel in het nieuws, omdat ze niet altijd even netjes geparkeerd worden. Ik kan u daarbij zeggen dat het dus ook betekent dat ze heel erg veel gebruikt worden en dat is een heel goed teken voor de mobiliteitsopgave die we in Schiedam hebben.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *