Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DEEL VETTEOORDSEKADE VLAARDINGEN GAAT PLAT

VLAARDINGEN- Het oude pand van Coffeeshop The Bull, op de Vetteoordskade in Vlaardingen-VOP, wordt gesloopt, samen met de panden tot en met huisnummer 73. De gemeente heeft een aanvraag ontvangen voor een omgevingsvergunning. De ingediende aanvraag is nog op geen enkele wijze getoetst en ligt nog niet ter inzage.

In het te slopen deel van de Vetteoordsekade bevindt zich ook de monumentale Vlaardingse Touwbaan. Het Brabantse Van Roosmalen Van Gessel Architecten heeft de opdracht om deze te herbouwen voor een bedrag van 250.000 euro. De ontwerpopgave voor de Touwbaan wordt in samenwerking met de ontwikkeling in het Museumkwartier uitgevoerd.

In opdracht van gebiedsontwikkelaar BPD (en aanvankelijk ook KIKX Development) wordt al sinds 2016 gewerkt aan het plan voor het Museumkwartier. Nu de eigenaren van alle panden aan de Westhaven- en Vetteoordskade zijn vertrokken, kan daadwerkelijk gestart worden met dit binnenstedelijke gebied van 1,5 hectare.

De herontwikkeling van het Museumkwartier is een samenwerking tussen BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en de gemeente Vlaardingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *