WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DEEL CENTRUM VLAARDINGEN VERBODEN ZONDER QR-PAS

VLAARDINGEN- De Markt voor het stadhuis in Vlaardingen is ontoegankelijk voor mensen zonder QR-pas. Er is online een video verschenen waarin een particuliere beveiliger dit duidelijk maakt aan een passant. De beveiligingsmedewerker zegt voor de camera dat hij mensen zal aanhouden die zonder QRcode en legitimatie te tonen hun weg willen vervolgen op de Markt.

Een deel van het Veerplein in Vlaardingen was tijdens de weekmarkt, in het laatste weekend van november, ook alleen toegankelijk op vertoon van de omstreden QR-pas. Een woordvoerder van de gemeente liet toen weten dat het verplicht tonen van de QR-pas niet gold voor de reguliere weekmarkt, maar de pas werd gevraagd voor een snuffelmarkt: ‘Dat is een evenement en daarom wel QR-codeplichtig’.

Volgens de site van de Rijksoverheid heeft u op warenmarkten geen QR-pas nodig. Staat een activiteit of voorziening niet vermeld onder de kop ‘Coronatoegangsbewijs verplicht’? Dan mag men u daar niet om een QR-code vragen en hoeft u dus ook niets te laten zien.

De toegangsbewijzen met QR-pas zouden dienen ter bestrijding van een fictief virus met de dodelijkheid van een griep. Aan de QR-pas is een wereldwijde prikcampagne gekoppeld met een ongecontroleerde, experimentele gentherapie, waaraan, alleen in de EU, nu al tienduizenden mensen zijn overleden.

2 reacties op “DEEL CENTRUM VLAARDINGEN VERBODEN ZONDER QR-PAS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *