Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DECATHLON SCHIEDAM BLIJFT IN BESTEMMINGSPLAN

De vestiging van sportwarenhuis Decathlon onverminderd onderdeel uit van het ontwerp-bestemmingsplan. De provincie Zuid-Holland weigerde vorig jaar een ontheffing, omdat het bezwaar heeft tegen detailhandel buiten bestaande winkelcentra. Schiedam is naar de Raad van State gestapt om de komst van het sportwarenhuis Decathlon af te dwingen.
De vestiging van sportwarenhuis Decathlon maakt onverminderd onderdeel uit van het ontwerp-bestemmingsplan. De provincie Zuid-Holland weigerde vorig jaar een ontheffing, omdat het bezwaar heeft tegen detailhandel buiten bestaande winkelcentra. Schiedam is naar de Raad van State gestapt om de komst van het sportwarenhuis Decathlon af te dwingen.

SCHIEDAM- Het stadsbestuur wil de komst van een vestiging van sportwarenhuis Decathlon naar Sportplaza Harga in Schiedam zo lang mogelijk overeind houden. Ondanks bezwaren van de Provincie Zuid-Holland biedt het ontwerpbestemmingsplan nog alle ruimte aan Decathlon. Het plan ligt inmiddels ter inzage, maar wordt pas aan de gemeenteraad voorgelegd wanneer de Raad van State uitspraak heeft gedaan over de bezwaren van de Provincie. Deze uitspraak wordt begin 2016 verwacht.

Wanneer de Raad van State de Provincie gelijk geeft gaat er een definitieve streep door het onderdeel Sportdetailhandel (Decathlon) in de plannen.  Indien de hoogste rechter de bezwaren van het provinciebestuur van tafel veegt zal het bestemmingsplan ongewijzigd aan de gemeenteraad worden aangeboden.

De provincie heeft zich vorig jaar uitgesproken tegen de komst van Decathlon naar Schiedam. Door het wegvallen van Decathlon ontstaat een tegenvaller in de grondopbrengsten voor de gemeente Schiedam. Tegelijk zouden diverse andere marktpartijen geïnteresseerd zijn in de locatie waar Schiedam nu nog een vestiging Decathlon heeft ingetekend. Deze marktpartijen bestaan uit kleinschalige bedrijfjes die met moderne technieken (zoals 3-D printing) protheses en orthopedisch schoeisel kunnen maken. Ook is er belangstelling vanuit de hoek van ondernemers in fitness en fysiotherapie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *