Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DEBAT OVER FRAUDE FRACTIEVERGOEDINGEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er moet in Vlaardingen hoe dan ook een extern onderzoek komen naar de fractievergoedingen en declaraties over de periode 2014 tot heden (‘Welke posten en bedragen zijn ten onrechte gedeclareerd en welke bedragen moeten worden terugbetaald?’). Daarvoor gaat de fractie Boers (fB) zich vanavond hard maken tijdens de raadsvergadering. De fB komt met een initiatiefvoorstel en eventueel een motie buiten de orde inzake het inschakelen van een extern forensisch accountant. De motie zal fB inzetten indien de burgemeester het initiatiefvoorstel wil afdoen als hamerstuk (zoals is aangegeven) waarmee er geen openbaar debat komt over mogelijke fraude.

De fB vindt het initiatiefvoorstel om de informatie over fractievergoedingen openbaar te maken niet ver genoeg gaan. Er zouden te veel aanwijzingen zijn dat over de afgelopen jaren veel zaken rond dit thema niet correct zijn gegaan. Vorig jaar nog werd, met alleen maar een vermoeden van verkeerd gebruik van fractiegelden en mogelijke financiële malversaties door één fractie, al een extern forensisch bureau ingeschakeld.

FB: ‘Integriteit is tegenwoordig gelukkig een belangrijk thema in de lokale politiek. Maar je kunt niet een beetje integer zijn, en qua integriteit ook niet een bepaalde tijdsgrens instellen.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “DEBAT OVER FRAUDE FRACTIEVERGOEDINGEN VLAARDINGEN

  1. Declaraties van 2014 / 2018 hadden allang ingediend moeten zijn en verwerkt. Waarom pas in 20219? Maak de aanvraag openbaar zodat een ieder kan zien waar het gemeenschapsgeld blijft en voor welke activiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *