Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DE VLOOT MAASSLUIS BRANDVEILIG

MAASSLUIS- Het gebouw en de installaties van Woonzorgcentrum de Vloot in Maassluis voldoen aan alle brandveiligheidseisen. Deze zijn op onderdelen zelf hoger uitgevoerd (brandwerende scheidingen en volledige bewaking) dan verplicht. Ook alle vergunningen voor het pand zijn op orde. Dat blijkt uit het onderzoek dat is gekoppeld aan het evaluatieverslag dat de gemeente Maassluis opstelde naar aanleiding van de brand op nieuwjaarsdag.

Op 1 januari brak brand uit in het Woonzorgcentrum de Vloot in Maassluis. Naar aanleiding van deze brand zijn er nog dezelfde week raadsvragen gesteld door  fractie van de VSP . Bij de beantwoording van de vragen is door het college  aangeven dat er een  evaluatieverslag over de  hulpverlening en de oorzaak van de brand zou volgen. In samenwerking met de hulpdiensten, Maasdelta en de gebruikers van het woon-zorgcomplex is het evaluatieverslag opgesteld.
Op 1 januari brak brand uit in het Woonzorgcentrum de Vloot in Maassluis. Naar aanleiding van deze brand zijn er nog dezelfde week raadsvragen gesteld door de fractie van de VSP . Bij de beantwoording van de vragen is door het college aangeven dat er een evaluatieverslag over de
hulpverlening en de oorzaak van de brand zou volgen. In samenwerking met de hulpdiensten, Maasdelta en de gebruikers van het woon-zorgcomplex is het evaluatieverslag opgesteld.

De detectie en melding van de brand bij De Vloot zijn goed verlopen, stellen de onderzoekers vast. De brand ontstond in een meterkast. Het rapport meldt dat in de meterkasten géén automatische melders aanwezig zijn, maar dit is volgens het Programma van Eisen ook geen verplichting. Via handbrandmelders en automatische melders worden signalen voor het hele complex direct doorgemeld naar de regionale alarmcentrale van de brandweer.

Vanuit het technisch onderzoek ter plaatse bleek dat het uiteindelijk een beginnende brand betrof in een kleine ruimte, maar wel met een behoorlijke rook en koolmonoxideproductie en verspreiding.

Volgens de onderzoekers is, door de acties die door Stedin inmiddels zijn uitgevoerd ter beveiliging van de meterkasten, de kans op een brand met eenzelfde oorzaak nagenoeg nihil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *