WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘DE FIK IN OEKRAÏNSE VLAG OP VLAARDINGS STADHUIS’

VLAARDINGEN- Eigenlijk hoort de fik in de Oekraïnse vlag die Vlaardingen op het stadhuis heeft laten wapperen. Zoveel is voor de fractie van Heel de Stad (HdS) duidelijk. Steunraadslid Tim Thiel (HdS): ‘Het gebruik van vlaggen is dan ook aan speciale voorschriften gebonden. Tijdens het tonen van de Oekraïnse vlag bij het ophouden voor de aanwezigen tijdens de gemeenteraad, sleepte de vlag over de grond. Vroeger werd een vlag die de grond wel raakte verbrand.’

Bij HdS wil men van het stadsbestuur weten welke actie is ondernomen om de vlag zijn ‘eer’ terug te geven voordat deze aan de stok werd gehesen.

Op 27 februari ging de Oekraïense vlag in de mast op het Vlaardingse stadhuis. Het betreft een geleend exemplaar van de Vlaardingse Stichting Spoetnik. De vlag is, tijdens de raadsvergadering op 25 februari, ad hoc geregeld door de fractie van de CU-SGP, op verzoek van burgemeester Bert Wijbenga (VVD). Even later stapte Beja Kluiters van de Stichting Spoetnik de raadszaal in om een vlag aan Wijbenga te overhandigen.

De gemeenteraad heeft kort daarvoor per acclamatie goedkeuring gegeven aan steun voor de Oekraïne. Ook de voormalige fractie Boers (nu HdS) applaudisseert goedkeurend.

1 reactie op “‘DE FIK IN OEKRAÏNSE VLAG OP VLAARDINGS STADHUIS’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *