Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DE ERKER SCHIEDAM-WEST IN ZWAAR WEER

SCHIEDAM- De bovenverdieping van de Wijkcentrum De Erker in Schiedam-West wordt afgestoten. Daartoe heeft het bestuur van de Stichting de Erker besloten vanwege de penibele financiële situatie van het wijkcentrum. Door het besluit zal de stichting geen zalen boven meer kunnen verhuren aan derden. Hierdoor hoopt de Erker in 2021 met een schone lei te kunnen starten.

Voor Stichting de Erker waren de jaren 2018 en 2019 al bewogen jaren. Het bestyuur legt uit: ‘In 2018 hadden we de eerste verbouwing van de cursuskeuken met Geer en Goor en werd een deel van de buitenkant van het gebouw onder handen genomen. In 2019 volgde de grote verbouwing waarbij het hele gebouw aan de binnenkant op de schop ging en daarnaast ook  een volledig nieuwe warmte installatie op het dak kwam.’
Daarna ging het mis, want door een aantal financiële tegenvallers en doordat in 2019 een aantal grote huurders wegvielen was aan het eind van het jaar de financiële situatie van de Erker verre van rooskleurig. De stichting belandde in de rooie cijfers.
 
Het bestuur van de Stichting de Erker ging in het jaar 2020 voortvarend van start om te zoeken naar een oplossing. Samen met de gemeente werd gekeken naar mogelijkheden. Gezocht is naar een nieuwe huurder en ook andere oplossingen passeerden de revue. Door de lockdown moest het wijkcentrum 4 maanden dicht. Dit betekende geen inkomsten, maar de kosten liepen wel door. Daarnaast liepen de onderhandelingen met een mogelijke nieuwe huurder op niets uit.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *