Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DCMR ONDERZOEKT BROMTOON SCHIEDAM-WEST

SCHIEDAM- De bromtoon in de omgeving van het Fabriplein in Schiedam-West wordt niet veroorzaakt door een G4-kast van KPN. Wat de bron van de klachten wel is is nog onbekend, zo laat de milieudienst DCMR weten.

Bij de Bewoners Vereniging Schiedam West (BVSW) werd een verbindingskast voor supersnel internet (G4) aangezien als oorzaak van de bromtoon. De kast op het dak van een huizenblik achter het Fabriplein is vorige week een kwartslag gedraaid. Zonder merkbaar resultaat. De bromtoon blijft dag en nacht hoorbaar.
Bij de Bewoners Vereniging Schiedam West (BVSW) werd een verbindingskast voor supersnel internet (G4) aangezien als oorzaak van de bromtoon. De kast op het dak van een huizenblok achter het Fabriplein is vorige week een kwartslag gedraaid. Zonder merkbaar resultaat. De bromtoon blijft dag en nacht hoorbaar.

Vanaf 11 maart tot en met 15 augustus zijn bij de DCMR achttien klachten geregistreerd van buurtbewoners die zeggen een constante bromtoon te horen. Alle klachten komen van het Fabriplein.

De installatie van KPN op een huizenblok in de buurt van de Van der Elststraat en de Huijsmanstraat wordt door de DCMR niet als bron van de overlast gezien. De installatie is al eens een uurĀ uitgezet. Gedurende dat uur bleef de overlast aanhouden, aldus een woordvoerder van de milieudienst.

De DCMR vervolgt het onderzoek naar de bron van het overlastgevende geluid.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *