Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DANSWEEK IN THEATER SCHIEDAM

SCHIEDAM- Dans in Ontwikkeling is een programma van Magnezy om jong talent te ondersteunen met behulp van studioruimte en artistieke coaching en ze te begeleiden op publicitair en productioneel gebied op weg naar een presentatie in het theater. Daarnaast programmeert Magnezy een bestaand stuk van een tweede jonge maker. Op deze manier draagt ze bij aan de diversiteit van het danslandschap in Nederland.

Dans in Ontwikkeling wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Schiedam en Theater aan de Schie.

In deze editie presenteert Magnezy de volgende twee voorstellingen:

On Steady Ground

Is geïnspireerd op het herkenbare idee van succes en mislukking. Choreograaf Ian Yves Ancheta probeert een vaste voet te vinden aan de wankele grond van het dagelijks bestaan. Licht en speels laat On Steady Ground dansers zien die strijden om moeilijkheden te overwinnen. Door het gebruik van bewegende onderdelen wordt een podium geschapen dat continu veranderd. On Steady Ground is een voorstelling gevuld met uitdagingen, onhandigheid en gevaar die zich richt op het testen van onze verwachtingen. Hoe kunnen we onze omgeving zo veranderen dat zij aansluit op onze wensen?
Choreograaf: Ian Yves Ancheta
Dansers: Sara Miguelote, Cecilie Kjaer en Catarina Riberio

Boys Don’t Cry

“Ik ben bang dat als ik stop met bewegen, ik ineens alles zal voelen. Het zal voor altijd blijven – de eenzaamheid, de onmacht, de smaak van tranen. Dus, ik stop nooit – van het ene feest naar het andere, van de ene man naar de volgende, nooit genoeg ruimte latend om de leegte te voelen”
‘Boys Don’t Cry’ is een solovoorstelling die een licht laat schijnen op oude en nieuwe denkbeelden over mannelijkheid. Via een reis door het geheugen van een man, zien we een metamorfose en uiteindelijk een bevrijding – een zeldzaam moment van vrijheid dat volgt op de beslissing om niet langer het gewicht van de maatschappelijke verwachtingen mee te zeulen.

Danser en choreograaf: Yotam Peled

Woensdag 12 februari 2020 om 20:15 uur
Wennekerpand, Vijgensteeg 2 Schiedam
Entreeprijzen: Normale prijs € 16,50 CJP en 65+ € 12,50 en Studenten € 9.00.

Reserveren via: https://theateraandeschie.nl/voorstelling/dansinontwikkelingfebruari2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *