Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DANS IN ONTWIKKELING SCHIEDAM

Foto: Jan Sluijter

SCHIEDAM- ‘Dans in Ontwikkeling’ (DinO) komt met een dansprogramma vol jonge makers gepresenteerd door Liat Magnezy Double-bill in het theater van het Wennekerpand in Schiedam.

‘Dans in Ontwikkeling’ (DinO) is een initiatief van Liat Magnezy die beginnende dansmakers begeleidt en ondersteunt op weg naar professionele zelfstandigheid als choreograaf. Het project wordt georganiseerd in samenwerking met Theater aan de Schie. Liat Magnezy en de Stichting DanceMotionPicture willen hiermee een bijdrage leveren aan de verjonging en de diversiteit van de Nederlandse danscultuur door een programma aan te bieden dat de makers stap voor stap begeleidt door alle fases van het productieproces. In dit kader presenteert Liat Magnezy twee voorstellingen van nieuwe, jonge dansmakers. De relatie tussen co-makers en hun persoonlijke en professionele verbondenheid is de verbindende factor tussen de twee voorstellingen. Trailer Dino: https://youtu.be/txPceMEDLno

‘Thank you for being here’ van Nanna Hanfgarn Jensen en Leon Emil Franzke is een hommage aan elkaar van deze twee artiesten. Een dankbetuiging voor de tijd, de ruimte en de intimiteit die zij met elkaar en met het publiek delen. Samen vormen zij het collectief NEON. In dit nieuwe werk gaan zij opzoek naar hun persoonlijke afstamming. Ze gaan opzoek naar de wortels van hun families met het doel om beter te begrijpen hoe zij geworden zijn tot wat zij zijn en waar ze naartoe willen. ‘Thank you for being here’ is daarmee ook een dankbetuiging aan iedereen wiens DNA zij in zich dragen. Uitvoering: Nanna Hanfgarn Jensen en Leon Emil Franzke.

‘Engel’ van Kim – Jomi Fischer en Marta Alstadsæter, winnaar van de BNG Bank Dansprijs 2018, is een voorstelling, die de innerlijke, dagelijkse strijd vertegenwoordigd van elke mens. Twee performers – een circusacrobate en een danser – zijn met elkaar verstrengeld in een fysieke dialoog, waarin lichaamsgewicht, momentum en richting met elkaar aan de haal gaan. Ze lieten zich inspireren door de gedichtenbundel ‘Stof dat als een meisje’, waarin schrijver Toon Tellegen de continue strijd beschrijft van een man, die wordt getart door een engel. Uitvoering: Kim-Jomi Fischer en Marta Alstadsæter.

Dinsdag, 6 maart om 20.15 uur Wennekerpand Theater, Vijgensteeg 2 Schiedam Tickets via: www.theateraandeschie.nl/voorstelling/dansinontwikkeling

Prijs normaal  18 euro,  65+ betaalt 14 euro, met een CJP  14 euro.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *