Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DALING SCHOOLVERZUIM SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het schoolverzuim in Schiedam daalt. Dat valt op te maken uit het Jaarverslag van het Regionaal Bureau Leerplicht over het schooljaar 2018/2019. Er is sprake van een daling van zowel het absoluut als relatief verzuim ten opzichte van voorgaande schooljaren. De regio Waterweg-Noord kent 1.839 meldingen van relatief verzuim, waarvan 877 in Schiedam. Ook zijn er regionaal 52 meldingen van absoluut verzuim, waarvan 36 in Schiedam.

Er is sprake van absoluut verzuim wanneer een leerplichtige leerling niet staat ingeschreven op een school of instelling. Van relatief verzuim is sprake wanneer een leerling wel staat ingeschreven, maar de school niet regelmatig bezoekt.

Sinds de samenwerking van de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam binnen het Regionaal Bureau Leerplicht MVS wordt voor de drie gemeenten een gezamenlijk jaarverslag opgesteld.

De gemeente is verantwoordelijk voor het toezicht op en de handhaving van de leer- en kwalificatieplicht. De leerplicht geldt voor kinderen van 5 jaar tot en met het schooljaar waarin ze 16 jaar oud worden. Na afloop van de leerplicht geldt nog een kwalificatieplicht voor jongeren tot het moment dat ze een startkwalificatie behalen of 18 jaar worden. Een startkwalificatie is een diploma op minimaal havo of mbo 2 niveau.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *