Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DAGBESTEDING VOOR OEKRAÏNERS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Voor Oekraïners in Schiedam wordt dagbesteding en ontmoeting aangeboden door de stichting Inclusia (De stichting is ook betrokken bij projecten als ‘ouderen in de moskee’ en het promoten van orgaandonatie binnen de islam).

Inclusia heeft, volgens het stadsbestuur, veel ervaring met het begeleiden van mensen die nieuw zijn in Nederland. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten waarvoor Oekraïners zijn uitgenodigd. Ook zijn er vrijwilligers die zich aanbieden voor het begeleiden van Oekraïners op verschillende gebieden. Een voorbeelden hiervan is een lokale scoutinggroep die een aantal Oekraïense kinderen heeft uitgenodigd.

Burgemeester Cor Lamers (CDA): ‘Vanuit de stichting Meredia, De Weerklank en De Wissel zien we
verschillende initiatieven. We verwachten dat de locatie François Haverschmidt vanaf eind mei een centrale rol zal vervullen in de regie op de verschillende activiteiten. Hier zien we in overleg met onder andere Net Niet Genoeg en Het Goed ook mogelijkheden voor het inzamelen van kleding, speelgoed en
huishoudelijke materialen.’

4 reacties op “DAGBESTEDING VOOR OEKRAÏNERS SCHIEDAM

 1. Ik weet wel een leuke dagbesteding waarbij ze ook nog onder de mensen komen. De wijk Nieuwland en Schiedam Oost alsmede Vlaardingen Westwijk kunnen gezien de aard van de inwoners wel een dagelijkse schrobbeurt gebruiken, voor de verpleegkundigen en verzorgenden onder de Oekraïners is er de dankbare taak om het zorgpersoneel terzijde te staan omdat Rutte onze zorg zo goed als om zeep heeft geholpen. Verder kunnen ze op AZC’s dingen repareren die de asielzoekers er dagelijks stukmaken en schoonmaken wat die verwende asielzoekende Arabieren verrekken om op te ruimen.
  Dagbesteding geregeld dus.

 2. Zou de stichting WMO krijgen????
  Want als dat het geval is worden heel veel burgers uit Schiedam, Vlaardingen en Maassluis die op de wachtlijst staan voor WMO de dupe ervan en de wachtlijst langer en de druk op de organisaties die Wmo uitgeven nog hoger en ook voor het personeel die zich uit de naad moeten werken.
  Ik zou zoveel willen zeggen maar de leiding in dit land geven ons telkens weer een dikke vinger want ze hebben het alleenrecht en ze kunnen doen wat ze willen.

 3. Links om rechts om het geld moet toch ergens vandaan komen. Een eerlijk antwoord hierop zal je nooit krijgen. Een ding kan je wel voorspellen de extra gemaakte kosten hiervoor zal bij de belastingbetaler geïnd gaan worden.

  1. Uiteraard. We worden gedwongen om deze vluchtelingen te helpen terwijl het voor veel Nederlanders al moeilijk is om de maand door te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *