Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

D66’ER SCHIEDAM VOOR BINNENHALEN ISIS-KINDEREN

SCHIEDAM- Zülfikar Güler, opvolgend raadslid van D66 in Schiedam, steunt de uitspraak van de kortgedingrechter dat de Nederlandse staat zich moet inspannen om de kinderen van ISIS-vrouwen uit de kampen in Syrië terug te halen. Güler: ‘Als je niet meer gelooft in de onschuld van kinderen dan heb je wel een hele duistere en harteloze blik op de wereld’.

De D66’er reageert daarmee op het VVD Tweede Kamerlid Dilan Yesilgoz die zich heeft gekeerd tegen het binnenhalen van bijna zestig kinderen van islamitische oorlogsmisdadigers. Yesilgoz heeft het over ‘een frustrerende uitspraak’. De politica van regeringspartij VVD vindt het gevaarlijk om deze kinderen op te halen. Yesilgoz: ‘Daarnaast zullen de moeders en vaders snel volgen, gezien het recht op gezinshereniging. Dat leidt tot gevaar voor onze nationale veiligheid. Ik hoop dat de Nederlandse staat zal doorprocederen.’

In totaal drieentwintig vrouwlijke oorlogsmisdadigers, in het bezit van onder andere een Nederlands paspoort, hebben vanuit Syrië, met hulp van zes advocaten, een kort geding aangespannen tegen de Nederlandse Staat. De vrouwen eisen dat zij, samen met hun zesenvijftig kinderen, worden opgehaald uit de kampen. De rechter steunt de eis.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

9 reacties op “D66’ER SCHIEDAM VOOR BINNENHALEN ISIS-KINDEREN

 1. Geachte mevrouw, heer,

  De politiek en media spreken over terughalen van oorlogsmisdadigers en hun kinderen met later nog een mogelijkheid dat ook de mannen terug mogen komen vanwege gezinshereniging. Zes rechters hebben iov D’66 een rechtszaak aangespannen tegen de staat Nederland. Eis, “Nl moet deze mensen opnemen. Ik begrijp er gewoon niets van. Temeer daar ik geen woord hoor over de veiligheid van de Nederlandse bevolking, maar wel over deze groep mensen die voormalig ISIS-aanhangers waren. Hoe kijkt D’66 aan tegen onze eigen veiligheid? Hoe krijgen “wij” (Nl) het voor elkaar om deze kinderen hun basisopvoeding met geweldsleuzen en geloofsovertuiging blijvend tot onze normen en waarden kunnen terugbrengen? En wat gebeurt er met een mogelijk verzoek tot toekomstige gezinshereniging? Dus wanneer ook de vaders dezelfde eis bij de Nederlandse staat gaat worden neergelegd en Nederland ook die eis moet inwilligen? Persoonlijk ben ik bijzonder ongerust, enorm bang voor de gevolgen van deze keuze om de eis van deze mensen te omarmen. Daar komt bij dat ikzelf niet achter uw inspanningen sta. Deze verbaasd mij enorm waardoor ook mijn toekomstige stem niet naar D’66 zal gaan. Veiligheid voor onze bevolking voorop. Humaan handelen voorop, maar niet ten koste van eigen veiligheid. Ik neig ook om daklozen en verslaafden in huis te halen. Gezond verstand houdt me echter (gelukkig) tegen.

 2. Volgend jaar niet stemmen op D66 IS gangers niet terughalen naar Nederland dat zorgt voor een hoop ellende wegblijven dat volk

 3. D66 is van de pot gerukt, ze begrijpen niet wat ze binnen halen. Kinderen die zo gebrainwashed zijn. Ik hou m’n hart vast als deze kinderen ouder worden en hier in Nederland zitten. Hoe naief kun je zijn. Ik hoop, dat de regering stand houdt en niemand terug laat komen. Ze hebben ervoor gekozen om voor de islamitische staat te gaan, moeten ze ook de consequenties aanvaarden. Het zijn gewoon landverraders.

 4. Mijn mening niet doen.
  Zülfikar Güler, mag dat vinden dat de samenleving hier te hard is.
  Maar er zijn zoveel islammieten met radicale denkwijzen dit land binnen gehaald met harde gevolgen.
  Nu mogen wij hard zeggen nee die kinderen zijn gebrainwashd en die vrouwen wisten toch waar ze heen gingen en wat er van ze verwacht werd…….
  EEN VETTE NEE.

 5. Kleine kinderen tot daaraan toe, maar moeders als laatste EN zonder het gewaad ! Met hele goede afspraken als; als inburgering, aanpassen qua kleding, en gedrag NIET correct is, of nog erger, er geweld gebruikt wordt; RETOUR !

 6. Ik heb ‘t idee dat D 66 niet goed op de hoogte is wat voor verschrikkelijke misdrijven IS heeft gepleegd. Als ik de foto’s bekijk van de kinderen met een slagersmes en een revolver, belooft dat niet veel goeds voor de toekomst. Het gevolg is dat middels gezinshereniging vroeg of laat we de ouders er bij krijgen. Niet elk kind zal besmet zijn met het IS virus, maar de inspanning om al deze kinderen terug te halen op gezag van de rechter, dan vraag ik me ook af hoe het zit met de inspanning van de jeugdzorg hier, waar kinderen jaren op de wachtlijst staan.
  En hoe zit het met de jezidi’s die de echte slachtoffers zijn? Daar hoor je de politiek niet over. Als er iemand in aanmerking komt om opgevangen te worden dan zijn zij het wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *