Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

D66 WIL DUIDELIJKHEID OVER STANDPLAATSEN WOONWAGENS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er is behoefte aan tekst en uitleg inzake het beleid met standplaatsen voor woonwagens in Vlaardingen. D66 vraagt tijdens de raadskamer om een raadsmemo over het onderwerp, maar kan niet duidelijk maken welke vragen daarin beantwoord moeten worden door het stadsbestuur. Aanleiding tot de informatiebehoefte is de vraag van woonwagenbewoners om acht nieuwe standplaatsen in Vlaardingen. De aanvraag is kansrijk nu de gemeente Vlaardingen niet langer een uitsterfbeleid mag voeren in een poging het bestaande kamp aan de Holyweg af te bouwen.

De gemeente Vlaardingen heeft vorig jaar laten weten te stoppen met het omstreden uitsterfbeleid voor plaatsen op het woonwagenkamp. Vrijkomende standplaatsen zullen via het regionale Woonnet Rijnmond worden toegewezen. Geïnteresseerden voor vrijkomende standplaatsen kunnen zich inschrijven bij Woonnet Rijnmond en bouwen zo inschrijfduur op. Vlaardingse woonwagenbewoners (inwonende kinderen) krijgen voorrang bij toewijzing van vrijkomende standplaatsen.

Al enkele jaren maken de bewoners van het kamp aan de Holyweg bezwaar tegen het uitsterfbeleid dat werd ingevoerd door wethouder Hans Versluijs (PvdA). Versluijs zag niets in het voortbestaan van het woonwagenterrein aan de rand van de stad, omdat dit criminaliteit in de hand zou werken. Kinderen van kampbewoners zijn in de afgelopen jaren gedwongen uitverhuisd naar een ‘burgerhuis’. Zeer tegen hun zin. Liever hadden ze een woonwagen op het kamp geplaatst.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *