Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

D66 VLAARDINGEN REGELT ALSNOG REGENBOOGVLAG

VLAARDINGEN- Sinds vandaag wappert er ook een regenboogvlag op het stadhuis van Vlaardingen. Als allerlaatste gemeente in de regio Waterweg-Noord. De vlag zou zijn geregeld door de fractievoorzitter van D66 in overleg met andere partijen in Vlaardingen.

De inzet van D66 in Vlaardingen voor de regenboogvlag is opmerkelijk. Binnen deze partij werden anti-homogeluiden enkele jaren terug al geuit én getolereerd. Het Amsterdamse raadslid voor D66, Yassmine El Ksaihi, heeft in 2010 uitgesproken dat homoseksualiteit ‘een zonde is’. El Ksaihi was destijds ook voorzitter van de Poldermoskee in Amsterdam, die eerder in opspraak kwam omdat de Amerikaanse imam Khalid Yasin er kwam preken. Yasin wilde homoseksualiteit bestraffen en noemde aids een ‘Amerikaanse uitvinding’.
Met het hijsen van de vlag wordt geprotesteerd tegen de ondertekening door conservatieve christenen van de zogenaamde Nashville-verklaring. Mede-ondertekenaar van de verklaring is de fractievoorzitter van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) in de Tweede Kamer. In de verklaring worden bekende bijbelse punten nogmaals onderstreept rond het huwelijk (‘Bedoeld als een levenslange verbondsrelatie tussen één man en één vrouw, waarbinnen seksualiteit een plaats heeft en waaruit kinderen kunnen voortkomen’), de losse moraal rond polygamie, homoseksualiteit en transseksualiteit. De ondertekenaars wijzen op ‘de misvorming van seksuele verlangens, door ze niet op het huwelijksverbond, maar op seksuele onreinheid te richten. Deze misvorming omvat zowel heteroseksuele als homoseksuele onreinheid.’

Baliemedewerksters in Vlaardingen kunnen ondertussen rekenen op een cursus om te leren het politiek-correcte onderscheid te maken tussen hij, zij en het. Dat viel in november op te maken uit de woorden van wethouder Jacky Silos (CDA), waarmee zij het zogenaamde regenboogakkoord verdedigde in de gemeenteraad. Het akkoord van het COC -zelfbenoemde belangenvertegenwoordiger van homo’s – is de fractie van de CU-SGP een gruwel, maar een poging van de Staatkundig Gereformeerden om het akkoord van tafel te krijgen stuiten destijds op een bijna unanieme raadsmeerderheid. De poging van de CU-SGP tegen het akkoord kreeg alleen steun van het moslimraadslid Salih Akça van de fractie Beter voor Vlaardingen (BvV). De partij van Akça is wel mede-ondertekenaar van het akkoord.

De fractie van de CU-SGP in Vlaardingen heeft (nog) niet gereageerd op het recente vlagvertoon. Wel houdt men binnenkort weer een ‘Luisterhalfuur’. Het eerst volgende vrije luisterhalfuur is 4 februari. Naast het Luisterhalfuur kunt u altijd contact met de fractie opnemen via info@christenunie-sgpvlaardingen.nl

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “D66 VLAARDINGEN REGELT ALSNOG REGENBOOGVLAG

  1. De vrijheid van meningsuiting geldt ook voor de SGP (waarbij ze ook nog eens een goed punt hebben, want de promiscue lifestyle die de ‘gaycommunity’ aankleeft staat volkomen haaks op waar de bijbel voor staat. Dus ze zijn gewoon heel consequent).

    Er wordt nergens opgeroepen tot geweld of zelfs moord, dus wat is het probleem? Waarom mag dit niet gezegd worden door onze christen gekkies?

    Ik heb er geen ENKEL probleem mee. Wel met al die wegkijkers die nu opeens wel durven. Tot de wind weer eens vanuit die andere hoek waait.

    Ook vanuit de islam hoort dergelijke kritiek overigens gewoon te kunnen, mits niet wordt opgeroepen tot geweld en erger!! Daar gaat het nog al eens mis. Maar kritiek op homo’s moet kunnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *