WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

D66 VLAARDINGEN PROBEERT DEBAT ASIELZOEKERS TE SMOREN

 

Niks cijfers en discissie wat D66 betreft. De partij ziet meer in de aanpak van Maassluis. Daar werd deze week noodopvang van bijna tweehonderd migranten zonder enige ruggespraak doorgedrukt zonder noemenswaardig verzet.
Niks cijfers en discussie wat D66 betreft. De partij ziet meer in de aanpak van Maassluis. Daar werd deze week noodopvang van bijna tweehonderd irreguliere migranten zonder enige ruggespraak doorgedrukt, maar ook  zonder noemenswaardig verzet. Een methode die D66 eveneens graag ziet in Vlaardingen. De partij pleit voor het in beslotenheid beslissen over de komst van migranten en daarna de motivering uitleggen aan de Vlaardingers.

VLAARDINGEN- Fractievoorzitter Peter Caljé van D66 Vlaardingen heeft donderdagavond,  tijdens de ingelaste raadsvergadering,  woedend gereageerd op de VVD. De liberalen wilden de extra raadsvergadering gebruiken om alle feiten en cijfers rond de eventuele opvang van ‘vluchtelingen’ in Vlaardingen boven  tafel te krijgen. Pas daarna is het volgens de VVD mogelijk om een weloverwogen besluit te nemen over de komst van bijvoorbeeld asielzoekers en erkende vluchtelingen naar Vlaardingen.

Volgens Caljé is de VVD vooral bezig ‘ een eigen feestje te vieren’. Caljé ziet niets in het vergaren van de cijfers en feiten rond bijvoorbeeld de druk op de sociale huurwoningmarkt door de komst van migranten.  Wat D66 betreft dient slecht één vraag te worden beantwoord:  ‘zijn we bereid om te delen’?

Eerder op de avond haalde Caljé ook al uit naar de VVD toen die partij het vragenhalfuurtje gebruikte om te informeren naar de laatste ontwikkelingen in het overleg rond Sportpark A4.  Volgens D66 is het ongepast om dergelijke vragen te stellen voorafgaand aan een debat over de gevolgen van de migratiecrisis.

3 reacties op “D66 VLAARDINGEN PROBEERT DEBAT ASIELZOEKERS TE SMOREN

  1. Natuurlijk is D66 pis woest nu ze de val voelen dichtklappen. Het spelletje van de achterkamertjespolitiek is in Vlaardingen vakkundig afgekapt. Wat een slimme zet ook van de VVD en ONS om via moties voorwaarden vooraf te stellen. Zo is meneer d66 toch mooi in de val gelopen. Alles moet nu eerst met alle feiten op tafel in de raad. Hulde voor VV2000/Leefbaar om de hele raad, inclusief de zure d66 meneer, achter die gezamenlijke motie 8 te krijgen. Wat zal íe balen. Net goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *